Tel-Aviv’in kuzeyine roket atışı: 5 yaralı

İsrail’in başkenti Tel-Aviv’in kuzeyindeki Mishmeret’te bir evin üzerine roket düştü. Polis 5 kişinin yaralandığını bildirdi. Netanyahu, ABD ziyaretini yarıda kesti.

İsrail ordusu, gece saatlerinde Gazze yönünden roket atışlarının yapıldığını bildirdi.

Bir roketin, Gazze’ye 80 kilometre mesafedeki Mishmeret’te bir evin üzerine düştüğü bilgisi verildi. Polise göre, yangına yol açan roket patlaması sonucu 5 kişi yaralandı.

Saldırı, İsrail’de Başbakan Benyamin Netanyahu’nun koltuğunu korumak için 9 Nisan’daki genel seçimlere yönelik kampanya yürüttüğü bir sırada yaşandı.

Hamas ve İslami Cihad, saldırının kendilerinden gelmediğini açıkladı. Muhalif grupların saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği iddia ediliyor. İsrail, saldırıdan Hamas’ı sorumlu tutsa da İsrail basını Fecj tipi roketlerin bir bakım faaliyeti sırasında yanlışlıkla Tel-Aviv’e yönelmiş olabileceğine işaret ediyor.

Saldırı ayrıca Netanyahu’nun ABD ziyaretinde olduğu bir sırada gerçekleşti. ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi beklenen Netanuyahu, ziyaretini kısa keseceğini açıkladı.

14 Mart günü de Gazze Şeridi’nden Tel Aviv’e doğru iki roket atışı yapılmıştı. Bu saldırıda yaralanan olmamıştı.

İsrail de misilleme olarak Hamas’ın noktalarına yönelik 100 bombardıman gerçekleştirmişti. İsrail hava saldırılarında 4 Filistinli yaralanmıştı.

Hamas ile İsrail arasındaki gayrı resmi bir ateşkes nedeniyle sınır hattındaki gerilim azalmıştı ancak son haftalarda şiddet olayları yeniden tırmandı. İsrail ordusu, sistematik olarak roket atışlarını gerekçe göstererek misillemede bulunuyor. Son roket atışlarına da yanıt verilmesi halinde zaten gergin olan durumun daha da tırmanmasından endişe ediliyor.