Norveç'te ok saldırısında 5 ölü

Norveç'te bir kişinin ok ve yay kullanması sonucu beş kişi öldü, iki kişi de yaralandı.

Norveç polisi, Çarşamba günü Norveç'in güneydoğusundaki Kongsberg'de ok ve yaylı bir adamın en az beş kişiyi öldürdüğünü ve iki kişiyi de yaraladığını söyledi.

Polis ilk olarak başkent Oslo'nun güneybatısındaki Kongsberg kasabasında yerel saatle 18.13 (16.13 GMT) sularında bir saldırı haberi aldı.

Yerel bir polis yetkilisi Øyvind Aas düzenlediği basın toplantısında, bir şüphelinin yakalandığını ve tek başına hareket etmiş gibi göründüğünü söyledi.

Bir sözcü, polisin olayın terör eylemi olup olmadığını araştıracağını söyledi.

Saldırganın saldırıyı Kongsberg'in batı yakasındaki Coop Extra süpermarkette başlattığı söyleniyor. Yaralananlardan biri, o sırada dükkanda bulunan izinli bir polis memuruydu.

Saldırgan ile polis arasında yerel saatle 18.47'de gözaltına alınmadan önce bir çatışma yaşandığı bildirildi.

Polis yetkilisi Aas gazetecilere verdiği demeçte, yetkililerin ayrıca saldırganın olay sırasında başka silahlar kullanıp kullanmadığını da araştırdığını söyledi.

Yetkililer kasabanın birçok bölgesini kordon altına aldı, olay yerini inceleyebilmesi ve delil toplayabilmesi için sakinlere içeride kalmaları istendi.

Şüpheli Drammen kasabasındaki bir polis karakoluna götürüldü. Henüz sorgulanmadı.

Ülkenin polis müdürlüğü, ülke çapındaki tüm memurlara ekstra önlem olarak ateşli silah taşımalarını emretti. Ülkede polisler genellikle silah bulundurmuyor.

Müdürlük yaptığı açıklamada, polisin şu ana kadar ulusal tehdit düzeyinde bir belirtiye ulaşmadığını söyledi.

Norveç, geçmişte de aşırı sağ saldırıların hedefi oldu.

22 Temmuz 2011'de Anders Behring Breivik, Utøya adasındaki İşçi Gençliği mitingine ateş açmadan önce Oslo'daki hükümet binasının yakınında bir bombayı patlattı ve sekiz kişiyi ardından yoluna çıkan 69 diğer insanları katletti.