Musul sakinlerinden 1001 mektuba yanıt

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'un sakinleri dünyanın her yanından gelen yüzlerce mektuba düzenlenen bir festival vesilesiyle yanıt verdi.

Festival sivil toplum aktivistleri tarafından organize edildi. Festival ile Portekizli bir doktorun "Musul'a 1001 Mektup" isimli kitabına yanıt olarak, kent sakinlerine gelen mektupları bir araya getirilmesi amaçlandı.

Musul Üniversitesi stadyumunda toplanan kent sakinleri, DAİŞ vahşetinin yaşanırken ve üzerlerine bombalar düşerken gönderilen Arapça, İngilizce ve Portekizce mesajlara yanıt verdi.

Musul'un kurtarılmasına yönelik operasyon dokuz ay boyunca sürmüştü. Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün üyesi Portekizli Gustavo Carona, çatışmaların yaşandığı sırada Musul'da bulunuyordu.

Carona'nın "Bin Bir Gece Masalları" kitabının isminden esinlenen "Musul'a 1001 Mektup" kitabından 500 adet festival sırasında dağıtıldı.

Festival sırasında Kürt, Arap veya Türkmen topluluklara özgü geleneksel kıyafetlerle dansçılar sahne aldı. Ayrıca Musul sanatçıları, kente dair resim ve fotoğraflarını sergiledi.