Meksika’da cinayet ve çatışmalarda ölümler rekor düzeyde

Kamu Güvenliği Bakanlığı tarafından yayınlanan verilere göre, bu yılın ilk 10 ayında Meksika’da en az 20 bin 878 cinayet işlendi. Bu rakam, 2016 yılı toplamındaki 20 bin 547 olan cinayet sayısını şimdiden geride bıraktı.

Sürekli toplu katliamlar ve çetelerin polisle işbirlikleriyle gündeme gelen Meksika’da bu yıl cinayet ve çatışmalarda ölüm vakalarının rekor düzeye ulaştığı duyuruldu.

Bakanlık verilerine göre, Meksika’da cinayetlerde Ekim ayı son 20 yılın en kanlı ayı oldu. Sadece geçtiğimiz ay 2 bin 371 cinayet işlendi.

Bakanlığa göre organize suç çetelerinin yoğun olduğu güneydeki Guerrero eyaleti bin 924 cinayetle Mexico eyaletini geride bıraktı.

Meksika’daki cinayet ve çatışmalarda ölenlerin sayısının eski Devlet Başkanı Felipe Calderon’un 2006 yılında suç örgütlerine karşı başlattığı askeri operasyonlar sonrasında arttığı bildiriliyor. 2012 yılında Calderon’un yerine seçilen Enrique Peña Nieto da bu operasyonları devam ettirmişti.

2007 yılından bu yana silahla ölümlerin sayısı 196 bini aşarken, ölümlerin ne kadarının suç örgütlerinden kaynaklandığına dair bilgi verilmedi.