May: Bağdat ve Hewler diyaloğu sürdürmeli

Irak’a ani bir ziyaret gerçekleştiren Britanya Başbakanı Theresa May, Bağdat ile Hewler’in müzakereler ve diyaloğu sürdürmesi çağrısı yaptı.

Irak Başbakanlık Bürosu’ndan Haydar Hamada, May’in bugün Bağdat’ta Başbakan Haydar Ebadi ile bir araya geldiğini duyurdu.

May’in ‘Irak’ın bütünlüğüne’ desteğini yinelediğini söyleyen Hamada, DAİŞ çetelerine karşı mücadelenin de selamlandığını kaydetti. Hamada, “May ve Ebadi, Irak’ın bütünlüğü ve anayasasına saygılı bir biçimde istikrar ve ekonomik işbirliğine  yönelik çabalar hakkında konuştular” diye ekledi.

Irak’a ilk kez ziyarette bulunan Britanya Başbakanı Theresa May, Ebadi ile düzenlediği kısa basın konferansında, Irak güvenlik güçlerine yönelik destek ve eğitim projelerinin süreceğini söyledi. Güney Kürdistan referandumu ve sonrasındaki işgallere de değinen May, Bağdat ve Hewler’in müzakere ve diyaloğu sürdürmeleri çağrısı yaptı.

Başbakan Haydar Ebadi ise, Britanya’lı iş insanlarını ülkesine yatırım yapmaya ve ‘ülkenin yeniden inşasına katkı sunmaya’ çağırdı.

Britanya Başbakanı’nın Irak’tan sonra Ürdün ve Suudi Arabistan’ı ziyaret etmesi planlanıyor.