Kommersant: Suriye’de en az 7 Rus savaş uçağı imha edildi

Rusya’da yayınlanan Kommersant gazetesinde yer alan habere göre, 31 Aralık gecesi Suriye’deki bir üste bulunan en az 7 savaş uçağı imha edildi.

Kommersant’ın iki farklı kaynağa dayandırdığı haberinde, 31 aralık günü Himeymim Üssü’nde bulunan Rus uçaklarına saldırı düzenlendi. Haberde, 4 Su-24 bombardıman uçağı, 2 Su35S savaş uçağı ile 1 adet An-72  nakliye uçağı imha edildi.

Gazetenin iddiasına göre saldırıda bir cephane deposu da imha edildi.

Haber iki askeri ve diplomatik kaynağa dayandırılırken, Rusya Savunma Bakanlığı’nın iddiaya ilişkin yorumda bulunmadığı kaydedildi.

Dün Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamada, 31 Aralık’ta Mi-24 tipi bir helikopterin Suriye’de ‘teknik nedenlerle’ düştüğü ve iki pilotun hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

Rusya’nın Suriye’deki askerlerinin önemli bir kısmını geri çekme kararına rağmen ülkedeki Rus askerlerinin önemli oranda Lazkiye’deki Himeymim ile Tartus’daki bir deniz üssünde konuşlandırıldığı biliniyor.

2015 Eylül’ünden bu yana Suriye’de asker bulunduran Rusya sayesinde Esad rejimi DAİŞ ile diğer çete gruplarının elindeki toprakların büyük kısmını geri almayı başarmıştı.