Iraklı bakan Türkiye'nin saldırılarına karşı parlamentoya çağrılacak

Yasa Devleti Koalisyonu Parlamenteri Durxam Maliki, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin’in Türk devletinin saldırılarıyla ilgili parlamentoya davet edileceğini duyurdu.

Rojnews'in haberine göre, Yasa Devleti Koalisyonu Parlamenteri Durxam Maliki, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin’in Türkiye’nin Irak topraklarına yönelik gerçekleştirdiği saldırılar üzerine tartışmak için parlamentoya çağırılacağını söyledi.

Parlamentonun rolünü iyi oynadığını ve resmi kurumları ayrıntılarıyla gözlemlediğini belirten Durxam Maliki, aynı zamanda bakanlıkların parlamentoya davet edilmesinin devam edeceğini aktardı.

Irak Parlamentosu, dün Türkiye’nin kimyasal kullanımının araştırılması için özel bir komisyon kurdu. Kurulan komisyon, operasyon bölgelerine giderek buralarda inceleme yapacak.

'TÜRKİYE ŞİKÂYET EDİLMELİ'

Öte yandan Irak Parlamenteri Tayir Mexeyf, Türkiye’nin saldırılarının yıllardır devam ettiğini, saldırılar sonucunda büyük zayiatın yaşandığını, halkın zarar gördüğünü ifade etti.

Saldırıların Irak topraklarının egemenlik haklarının açık bir ihlali olduğunu kaydeden Tayir Mexeyf, “Saldırılar uluslararası yasalara aykırıdır” dedi.

Mexeyf, Irak Parlamentosu ile hükümetinin gerekli tedbirleri alması gerektiğinin altını çizerek, “Irak Dışişleri Bakanlığı halkın huzuru, Irak’ın egemenliği ve güvenliği için Türk devletinden resmi bir şekilde Birleşmiş Milletler üzerinden şikayetçi olmalıdır” diye konuştu.