Irak’ın yeniden inşası için 88.2 milyar dolar gerekiyor

Irak Planlama Bakanı, DAİŞ çetelerine karşı verilen üç yıllık savaşın ardından ülkenin yeniden inşası için 88.2 milyar dolar gerekli olduğunu açıkladı.

Planlama Bakanı Salman El Cumeyli, Kuveyt’te Irak’ın yeniden inşası üzerine yapılan konferansın açılışında konuştu. Planlama Bakanı, “Iraklı ve uluslararası uzmanlar tarafında yürütülen değerlendirme çalışması temelinde, Irak’ın yeniden inşası için toplam ihtiyacın 88.2 milyar dolar olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Planlama Bakanlığı Müsteşarı Kuzey Abdulfetah bu fonlardan 22 milyar doların acilen gerekli olduğunu, kalan kısmın ise orta vadede gerekli olduğunu söyledi.

Kuveyt’teki konferans üç gün sürecek. Yüzerce siyasetçi, sivil topum örgütü ve özel sektör temsilcisi Irak’ın yeniden inşası için toplandı.

1980’li yıllardan beri savaşların yaşandığı ve özellikle 1990 Kuveyt işgalinden sonra uzun bir ambargonun uygulandığı Irak, iki ay önce yeni bir savaş daha son verildiğini açıklamıştı. Bu savaş 2014’ten bu yana DAİŞ çetelerine karşı yürütülüyordu.