Irak Cumhurbaşkan Arap Birliği'nin acil toplanmasını talep etti

Irak Cumhurbaşkanı Dr. Berhem Salih Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını görüşmek üzere Arap Birliği’nin acil toplanmasını talep etti.

Irak Cumhurbaşkanı Dr. Berhem Salih’in Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını görüşmek üzere Arap Birliği'nin acil toplanması talebinde bulunduğunu duyurdu.

Irak Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Dr. Berhem Salih’in Ürdün Şeyhi Ebdulezîzê Duyem, Mısır Başkanı Ebdulfettah Sisî, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Arap Birliği Genel Sekreteri'yle de konuya ilişkin telefonla görüştüğüne de yer verildi.

Irak Cumhurbaşkanı Danışmanı Salar Mahmud da, Dr. Berhem Salih’in BM temsilcisi, yabancı ülkelerin konsoloslukları ve bazı devletlerin başkanlarıyla da Türk devletinin işgal saldırılarını durdurması için girişimlerde bulunmalarını görüştüğünü aktardı.

Salar Mahmud, aynı zamanda Irak Cumhurbaşkanı Dr. Berhem Salih’in Suriye sorununun askeri müdahalelerle değil diyalogla çözülmesi gerektiğini ilettiğini de kaydetti.