Houston Emniyet Müdürü’den Trump’a: Kapa ağzını!

Houston Emniyet Müdürü Art Acevedo, olayları giderek körükleyen ve orduyu halka karşı harekete geçirmek isteyen ABD Başkanı Donald Trump’a “kapa ağzını” dedi.

CNN televizyon kanalına bir mülakat veren Houston Emniyet Müdürü Art Acevedo, ABD Başkanı Donald Trump’a seslenerek sert sözler kullandı.

Acevedo, “Bu Hollywood değil, gerçek yaşamdır” dedi.

“Halktan polisin yanında yer almasını ve birlik olmasını istiyorum” diyen Acevedo, “Bu ülkenin tüm polis şefleri adına başkana seslenmek istiyorum. Lütfen, söyleyecek yapıcı bir şeyiniz yoksa, ağzınızı kapalı tutun” diye ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Haziran günü eyaletleri eylemlere hakim olmaya çağırırken, “Eğer hakim olmazsanız, zaman kaybediyorsunuz” dedi.

Acevedo, “Sözkonusu olan hakimiyet kurmak değil, kalpleri ve ruhları kazanmaktır” derken, Trump’tan gençlerin hayatını tehlikeye atmamasını istedi.

Daha önce de bir çok kez Trump’a yönelik eleştirilerde bulunan Acevedo, bir keresinde Trump’da, özgür bir dünyayı yönetme iddiasındaki bir görevin başında bulunan bir kişiden değil, kum leğenindeki beş yaşında bir çocuktan beklenen şeyin görülebileceğini ifade etmişti.