Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

G20 Zirvesi protestolar eşliğinde başladı

On binlerce kişinin protestosuna Kürtler ve dostları da eşlik etti, Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik kimyasal silah kullanmasına karşı harekete geçilmesi istendi.

Dünyanın önde gelen 20 büyük ekonomisinin liderleri ve uluslararası kuruluşların temsilcilerini bir araya getiren G20 Liderler Zirvesi, İtalya'nın başkenti Roma'da başladı.

Salgın döneminde ekonomik toparlanma, aşılama kampanyası ve salgın döneminde sağlığa ilişkin öne çıkan gelişmelerin ele alınacağı zirvede 5 bin 300 kadar emniyet mensubu görev yapıyor.

Öte yandan üç günden beri protestolarını sürdüren çevre aktivistleri, bugün de üç saatlik bir yürüyüş başlattı.

Aralarında İşçi Sendikası Konfederasyonu, siyasi partiler, STÖ’ler, anti faşist ve sistem dışı hareketlerin bulunduğu on binlerce kişiye Kürtler ve dostları da eşlik ederek, Türkiye’nin Medya Savunma Alanlarına yönelik kimyasal silah kullanmasını protesto etti.

Sık sık “Parayı savaş ve silahlara değil, iklime ve yoksulluk için yatırın” mesajlarının verildiği protesto eyleminde Türkiye’nin Kürdistan’da kullandığı kimyasal silahlar karşısında dünya kamuoyunun sessizliğine dikkat çekildi.

Açıklamada, “Bu silahlar Batı ülkeleri tarafından üretiliyor ve Türkiye’ye satılıyor. Birleşmiş Milletler ve Batı ülkelerini, yasak silahların kullanılmasına karşı harekete geçmeye çağırıyoruz” denildi.