FBI soruşturması: Trump’ın Almanya’daki hesapları istendi

ABD’de FBI tarafından devam eden Rusya’yla ilişkilere yönelik soruşturma kapsamında Başkan Donald Trump ve ailesinin Almanya’daki hesaplarının da araştırıldığı iddia edildi.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) adına Rusya’nın 2016 seçimlerine müdahale iddialarını soruşturan özel yetkili savcı Robert Mueller’in söz konusu hesapları Deutsche Bank’tan istediği bilgisi paylaşıldı.

Handelsblatt adlı ekonomi gazetesinde yer alan ve soruşturma ekibine dayandırılan haberde, Mueller’in Donald Trump ve ailesinin Alman bankasındaki hesaplarına ilişkin bilgileri talep ettiği duyuruldu. Haberde, bankaya gönderilen talep yazısında hesap ve kredi işlemlerinin detaylarının istendiği belirtildi.

Deutsche Bank, Haziran ayında da ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Demokrat Parti grubunca yapılan bir başka talebi de geri çevirmişti.

Daha önce yayınlanan bir belgede ise Trump’ın Deutsche Bank nezdinde 310 milyon dolar kadar kredi borçlanmasının olduğu ortaya çıkmıştı.

FBI tarafından yürütülen soruşturmada Rusya’nın 2016 ABD başkanlık seçimlerine müdahale iddiaları araştırılıyor. Soruşturma Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in ilişkilerine odaklanmış durumda.

Seçimler öncesinde Demokrat aday Hillary Clinton’un email yazışmaları yayınlanmış ve parti dahil birçok kuruluşun siteleri hacklenmişti. Demokratlar, seçimlere Rusya yönetimince müdahale edildiğini savunurken, Rusya yönetimi ve Donald Trump bu iddiaları kesinlikle reddediyor.