Almanya Tamilli mültecileri ölüme gönderiyor!

Sri Lanka'daki ağır insan hakları ihlallerine rağmen Almanya son dönemlerde bu ülkeye Tamilli mültecileri sınır dışı etmeye devam ediyor. Federal Meclis'teki Sol Parti grubu Merkel hükümetine ne kadar Tamilli mültecinin Sri Lanka'ya gönderildiğini sordu.

Sri Lanka'da yaşanan iç savaşa, yoğun insan hakları ihlallerine ve Tamil halkına yönelik uygulanan imha siyaseti dikkat çeken Sol Parti, Federal Alman hükümetinin bu konuya ilişkin görüşlerini açıklamasını talep etti.

Berlin yönetiminin soru önerisine önümüzdeki günlerde yanıt vermesi bekleniyor. Aynı zamanda Almanya'da yaşayan Tamilli aktivistlere yönelik siyasetinin de kamuoyuna açıklanmasını isteyen Sol Parti gurubu Merkel hükümetine özet olarak şu soruları yöneltti:

- Sri Lanka'dan gelen ne kadar mültecinin başvurusu kabul edildi. Yıllara göre bu mültecilere hangi statü verildi?

- 2010 yılından itibaren Sri Lanka'ya kaç kişi sınır dışı edildi?

-2009 yılından itibaren Sri Lanka'ya geri gönderilen mültecilerin kaderine ilişkin Federal Hükümet neler biliyor?

- Federal Hükümet Sri Lanka'da yaşanan hangi insan hakları ihlalinden haberdar?

- İstihbarat ve askeri konularda Almanya ve Sri Lanka arasında hangi işbirliği mevcut?

- Almanya Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları (LTTE) üyelerini izliyor mu? LTTE üyesi veya aktivistlerine yönelik şimdiye kadar hangi davalar ile soruşturmalar açıldı?

SRİ LANKA İMHA OPERASYONA YÜRÜTMÜŞTÜ!

2009 yılında Sri Lanka yönetimi, dünyanın gözü önünde Tamil gerillalarına karşı yürüttüğü topyekun savaşta binlerce sivili katletmişti. Hint Okyanusu’ndaki ada devleti Sri Lanka’da hükümetin başlattığı operasyon büyük bir mülteci dramını da beraberinde getirmişti. 100 bine yakın mülteci İSE savaştan kaçmak için yollara düşmüştü. Operasyonun ardından Sri Lanka yönetimi zaferini ilan etmişti.

1972 yılında Vellepillai Prabhakaran, Tamil azınlığa kötü muamele yapıldığını belirterek örgüt kurdu. Örgüte 1975 yılında Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları (LTTE) adı verildi. 1983’ten bu yana LTTE, ülkenin doğu ve kuzeyindeki baskıya maruz kalan Tamil azınlık için mücadele ediyor. Hindistan’ın güneyindeki ada devlette patlak veren iç savaş 100 bine yakın kişinin hayatın mal oldu.