Almanya’da paramiliter güç kurmak isteyen iki eski asker gözaltına alındı

Almanya’da paramiliter bir komando kurarak “terörist bir örgüt” hayata geçirmeye çalışmakla suçlanan iki eski askerin gözaltına alındığı açıklandı.

Karlsruhe Federal Savcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Çarşamba günü gözaltına alınan iki eski askerin, “100 ila 150 kişilik paramiliter bir birlik” kurma hazırlıkları başlattığı belirtildi.

Bunların Yemen’de devam eden iş savaşa katılmaya niyetli eski polis ve askerlerden oluşacağı ifade edildi.

Açıklamada, gözaltına alınanların "iç savaş bölgesini pasifize etmek ve Husi isyancıları ile Yemen hükümeti arasında barış müzakerelerini zorlamak istediklerini" söylediği belirtildi.

Şüphelilerden Achim A.’nın projeyi finanse etmek için "ısrarla ve uzun bir süre boyunca Suudi hükümetinin yetkilileriyle diyaloga girmeye çalıştığı” kaydedildi.

Savcılık, bu kişinin "Suudi devlet kurumlarıyla bir iletişim kanalı oluşturmaya ve tekliflerini sunmak için bir toplantı tarihi elde etmeye” çalıştığını vurguladı.

Ancak açıklamaya göre, "tüm bu çabalar boşa çıktı zira temasa geçen Suudi devlet kurumları herhangi bir tepki göstermedi."

Savcılığa göre iki sanıktan biri paralı asker toplamaktan sorumluydu ve bu amaçla en az yedi kişiyle zaten temasa geçmişti.

Savcılık, paramiliter güç oluşturmaya çalışanların, eski polis veya askerlere aylık yaklaşık 40.000 euroluk maaş teklif etmek istediğini belirtti.