ABD Pakistan’a güvenlik yardımını da askıya aldı

ABD, Talibanlara karşı etkin mücadele etmemekle suçladığı Pakistan’a askeri yardımlardan sonra güvenlik yardımlarını da askıya aldığını duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Pakistan’a güvenlik alanında verdikleri yardımı dondurduklarını söyledi.

Pakistan yönetiminin Taliban örgütüne karşı ‘kararlı eylemler’ gerçekleştirmesini isteyen sözcü, dondurulan yardımların miktarına ilişkin detay vermedi. Ancak sözcü, bu yardımların daha önce askıya alınan 255 milyon dolarlık askeri yardımların dışında olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Ocak’ta Twitter’dan yayınladığı mesajında, "ABD aptalca bir şekilde son 15 yılda Pakistan'a 33 milyar dolardan fazla yardım sağladı. Ancak liderlerimizin aptal olduğunu sanan onlar, bize yalandan ve üçkağıttan başka bir şey vermedi" demişti. Trump’ın bu sözleri ardından geçtiğimiz gün Pakistan’a 255 milyon dolar değerindeki askeri yardımın dondurulduğu duyurulmuştu.

Trump, Pakistan yönetiminin ülkede bulunan Taliban faksiyonlarına karşı yeterli mücadele etmediğini ve ABD yardımlarının boşa gittiğini savunmuştu.