İran ve Rojhilatlı kadınlardan eylemlere destek: Eve dönmeyeceğiz

İran ve Rojhilat'ta halk eylemlerine destek amacıyla bir bildiri yayınlayan İran ve Rojhilatlı kadın yazar, aydın, edebiyatçı, oyuncu ve kadın hakları aktivistleri eylemlere destek çağrısı yaptı.

Kadınlar, "Zaferden sonra evlere dönmeyeceğiz ve yaşamın her alanında var olacağız" dedi.

İran ve Rojhilat'ta (Doğu Kürdistan) halkının İran rejiminin uyguladığı yoksulluk, işsizlik, kadın karşıtı ve baskıcı politikalarına karşı başlattı eylemlere bir destek de İran ve Rojhilatlı kadın yazar, aydın, akademisyen ve aktivistlerden geldi. Halkın başlattığı eylemlere imza kampanyasıyla destek veren ülke dışında yaşayan İran ve Rojhilatlı kadınlar, eylemlere katılım çağrısı yaptı.

Şimdiye kadar 115 kadın yazar, edebiyatçı, sanatçı, oyuncu ve gazetecinin imza attığı bildiriye destek saatler geçtikçe artıyor. Aralarında Rojhilatlı yazar Perwîn Erdelan ve kadın hakları aktivisti Kiwêstan Fetûhî ile İranlı Dr. Roya Tilûyî, edebiyatçı Meryem Fetahî ve yazar-sosyolog Naime Dustar'ın gibi isimlerin de bulunduğu kadınlar, yayımladıkları bildiride şu ifadelere yer verdi:

"Bizler kadınlar olarak İran'da özgürlük ve demokrasi için başlatılan eylemleri büyük bir heyecanla karşılıyoruz. Köklü değişimlere yol açacak olan bu eylemlere desteğimizi açıklıyor, halkımızdan da beklentimiz bu mücadeleye katkı sunmalarıdır. Bu direnişte halkımızın yanında yer alıyoruz.

Bizler her zaman adalet, eşitlik talep ettik ve her türlü ayrımcılığa karşı durduğumuz gibi cinsiyet ayrımcılığına da karşı durduk. İran halkının başlatmış olduğu eylemlerin seküler, demokratik ve her türlü ayrımcılığı reddeden bir yönetimin kurulmasını temenni ediyoruz.

Gerek İran ve gerekse İran dışında yaşayan tüm kadınlara bu eylemlerin amacına ulaşması için mücadelede yerlerini almaları çağrısında bulunuyoruz. Unutmamalıyız ki, elde edilecek zaferden sonra evlere dönmeyeceğiz ve yaşamın her alanında var olacağız."