İran'daki saldırıda resmi ölü sayısı 84'e düştü

İran’ın güneyinde çarşamba günü düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısı resmi bilançoda revize edilerek 84 olarak açıklandı.

Ülkenin acil servis başkanı Caferr Miadfar Perşembe günü devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, "Son verilere göre 84 kişi öldü" dedi ve "195'i hala hastanede olmak üzere 284 kişi yaralandı" diye bildirdi.

Çifte patlama, İranlı general Kasım Süleymani'nin Kirman'da bulunan türbesi yakınlarında meydana geldi. Ocak 2020 başlarında Irak'ta ABD insansız hava aracı saldırısında öldürülen Süleymani, İran'ın Ortadoğu'daki askeri operasyonlarının mimarıydı. 

Aralarında İran İslam Cumhuriyeti temsilcilerinin de olduğu çok sayıda kişi, Süleymani’yi anmak için toplandığı sırada patlamalar yaşandı. 

Devlet medyası daha önce verdiği bilançolarda 95 ila 103 kişinin öldüğünü belirtmişti.

İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, bazı yaralıların durumunun "kritik" olması nedeniyle ölü sayısının artabileceği uyarısında bulundu.

Sorumluluğu hemen üstlenilmeyen saldırı, İsrail ile Hamas arasında Gazze'de yaklaşık üç aydır devam eden savaş ortamında gelişti. İran’daki patlamalardan önce Hamas’ın iki numaralı ismi Beyrut yakınlarında bir insansız hava aracı saldırısında öldürüldü. Daha önce ise Suriye’de İranlı bir komutan İsrail saldırısında öldü.