İran'daki intihar saldırısını DAİŞ üstlendi

İran'da general Kasım Süleymani’nin türbesi yakınlarında resmi açıklamalara göre 84 kişinin yaşamını yitirdiği çifte saldırıyı DAİŞ çetesi üstlendi.

İran’ın Kirman kentinde çarşamba günü düzenlenen bombalı saldırıyı DAİŞ çetesi üstlendi.

DAİŞ, saldırıdan 24 saatten fazla bir süre sonra bir bildiri yayınladı ve kitlenin Süleymani’nin Kirman'daki mezarının yakınında toplanması sırasında iki intihar bombacısının patlayıcı yeleklerini patlattığını iddia etti.

Ülkenin acil servis başkanı Caferr Miadfar’ın bugün paylaştığı son verilere göre, 84 kişi yaşamını yitirdi, 195'i hala hastanede olmak üzere 284 kişi yaralandı.

İran resmi haber ajansı IRNA'da yer alan haberde de, saldırılarla ilgili olay yerinde yapılan incelemelerde ilk patlamanın kesin olarak bir canlı bombanın saldırısı sonucu gerçekleştiğinin tespit edildiği belirtildi. 

Haberde, ismi verilmeyen bir kaynaktan alınan bilgiye göre güvenlik kameraları dahil olmak üzere olayla ilgili tüm deliller incelendi ve "İlk olaydaki canlı bomba, patlama sonucu vücudu tamamen parçalanmış bir erkekti. Canlı bombanın kimliği tespit edilmeye çalışılıyor” denildi.

Kaynak, ikinci patlamanın da incelendiğini ve onun da intihar saldırısı olması ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi.