Zehirli gaza sessizlik protesto ediliyor-YENİLENDİ-I

Frankfurt’ta kadınlar, Duisburg’da DGB, Atina ve Cenevre'de Kürdistanlılar, Medya Savunma Alanlarına zehirli gazla saldıran Türk devletinin işlediği suçlar karşısında Avrupa kamuoyunun sessizliğini protesto etti.

Kürdistanlılar, Türk devletinin KDP ortaklığıyla Kürdistan’a yönelik işgal saldırısını başlattığı 17 Nisan gecesinden beri ayakta.

Almanya’nın Frankfurt, Duisburg ve Göttingen kentleri, Danimarka’nın Kopenhag, İsviçre'nin Cenevre kenti ile Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Lavrio kampında Türk devletinin KDP işbirliğiyle işgal saldırıları ve Avrupa kurum ve devletlerinin sessizliği protesto edildi.

FRANKFURT


Frankfurt Zeil am Brockhausbrunnen'de bir araya gelen Amara Kadın Meclisi ve Nûjîn Kadın Meclisi bileşenleri Kürdistan'da sürdürülen işgal saldırılarına tepki göstererek, Türk devletinin Kürt Özgürlük Gerillalarına karşı zehirli gazlar kullandığına dair bir açıklama yaptı.
Çok sayıda kadın aktivistin yer aldığı eylemde; işgal saldırılarında KDP'nin rol aldığı, Kürdistan topraklarını faşist Türk devletine peşkeş çektiği ve Kürt gerillaların şehadetinde birebir rol üstlendiği ifşa edilirken bir an önce bu kirli ittifaktan arınması gerektiği belirtildi.
Kadınlar, devam eden savaşta Türk devletinin başarısızlığının üstünü örtmek ve sonuç almak için günlerdir kimyasal, ölümcül silahların kullanımına sesiz kalan uluslararası güçler, Avrupa devletlerine de seslenerek bu insanlık suçuna susarak ortak olmayın. Erdoğan ve rejimi aynı zamanda Avrupa demokrasisi açısından büyük bir tehlike olarak görülmelidir” dedi.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg şehrinde Duisburg Demokratik Güç Birliği (DGB) öncülüğünde Türk Devletinin Medya Savunma Alanlarına işgal saldırıları, saldırılarda kimyasal silah kullanımı ve AKP-MHP Faşist ittifakının Kürdistan’da ve ‘Gezi Davası”ndaki hukuksuz yargılamaları protesto edildi.

Kon-Med ve ADGB tarafından hazırlanan bildirilerin okunduğu eylemde, AKP-MHP faşist ittifakının sıkıştıkça direnenlere daha fazla saldırdığı, buna karşı ortak direniş iradesinin yükseltilmesi gerektiği vurgulandı.

Eylem 30 Nisan’da Düsseldorf’ta yapılacak eyleme katılım çağrısı ve dayanışma sloganları ile sona erdi.

CENEVRE

İsviçre’nin Cenevre kentinde işgalci Türk devletinin Kürdistan'a yönelik saldırıları ve kimyasal gaz kullanımına karşı Birleşmiş Milletler önündeki Nation meydanında başlattığı oturma eylemi ikinci gününü geride  bıraktı.

Sabah erken saatlerde meydanda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, direniş çadırı kurdu. Öğlen saatlerinde yapılan basın açıklamasıyla oturma eylemine başlayan eylemciler, sık sık Türk devleti ve KDP aleyhine sloganlar attı.

Gün içerisinde forum yapıldı ve türküler söylendi. Forumda işgalci devletin uygulamaları ve ihanetçilerin özgürlük mücadelesine verdiği zararlar anlatıldı. 

Eylemde aynı zamanda PKK’nin Avrupa Birliği terör örgütleri listesinde çıkarılması için imza toplandı. 

Eylemciler saat başı sloganlarla BM ve işgale karşı çıkmayan devletleri de protesto etti. Eylemciler, bir ara sırtlarını BM binasına dönerek oturma eylemi yaptı.

BM önündeki eylem, yarın akşam yapılacak basın açıklamasıyla sona erecek. Ertesi gün ise  saat 13.00’da Cenevre'nin Quai Wilson meydanında merkezi bir miting gerçekleştirilecek. Cumartesi günü yapılacak mitinge güçlü katılım çağrısı yapıldı. 

‘EVDE TEK BİR KİŞİ DAHİ KALMAMALI’

Mitinge ilişkin ANF'ye konuşan Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Mülkiye Bulut, şunları söyledi:

"Cenevre’de başlattığımız oturma eylemi devam ediyor. Yarın akşam yapacağımız basın açıklamasıyla eylemimiz sona erecek. Ancak Cumartesi günü saat 13.00 de Quai Wilson meydanında yapacağımız İsviçre merkezi mitingine bütün Kürdistanlıları ve dostlarını davet ediyoruz. Kürdistan için, ülkemiz için, kadınlar için; kısacası Kürt ve Kürdistan için alanlara çıkmalıyız. Sesimizi bütün dünyaya duyurmak istiyoruz. Çocuklarımızın geleceği için, şeref ve namusumuz için sesimizi dünyaya ve Avrupa’ya duyurmak için eyleme katılmalıyız. Ben onurlu bir Kürt’üm diye herkes Cumartesi günü eyleme gelmelidir. Tek bir kişi dahi evinde oturmamalıdır."

ATİNA

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Kürdistan Kültür Derneği, işgalci Türk ordusunun KDP işbirliğiyle Zap, Avaşîn ve Metîna'ya yönelik saldırılarını ve saldırılarda kimyasal silah kullanılmasını Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Lavrio Kampı'nda gerçekleştirdiği yürüyüş ile protesto etti.

Kamp önünde başlayan yürüyüş, Lavrio Meydanı'nda son buldu. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşe kent sakinleri de alkışlarla destek verdi. 

Önder Öcalan posterleri, PKK flamaları ve KDP-TC işbirliğine dikkat çeken ve üzerinde "Bimre îxanet" yazılı pankart ve kimyasal silah saldırılarında şehit düşen gerillaların resimleri taşıyan kitle sık sık, "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Bijî berxwedana gerîla", "Dîsa dîsa serhildan serokê me Öcalan",  sloganları attı. 

Öte yandan bazı eylemciler kamuflaj kıyafetler giyerek, kimyasal silah kullanımına dikkat çekti.

Yürüyüşün ardından yapılan konuşmalarda, KDP'nin Türk ordusunun işgal operasyonlarına ortaklığının Kürt halkının kazanımlarını tehlikeye attığı belirtildi. Gerilla direnişi ile saldırıların boşa çıkarılacağını dikkat çekilen açıklamada, ağır darbeler alan Türk ordusunun kimyasal silahlar kullandığına vurgu yapıldı. Açıklamalarda, Kürt halkı ve dostları serhildan ruhuyla direnişe çağrıldı.

GÖTTINGEN

Almanya’nın Göttingen şehrinde çok sayıda Kürt ve enternasyonal aktivist, Türk devletinin 17 Nisan’dan bu yana Güney Kürdistan’a işgal saldırısını ve kimyasal silah kullanmasını protesto etmek için bir araya geldi.

Göttingen Halk Meclisi’nin çağrısı üzerine saat 17:00'da Gänseliesel meydanında bir miting düzenleyen kitleye yönelik konuşmalar yapıldı.

“Hoch die internationale Solidarität”, “Kinder Mörder Erdogan” ve “Bijî berxwedana gerîla”, “Bimre xiyanet” sloganlarının atıldığı mitingde bildiriler dağıtıldı.

Eylem, 30 Nisan Cumartesi günü Düsseldorf’ta düzenlenecek merkezi mitinge katılım çağrısı ardından sona erdi.

WINTERTHUR

Türk devletinin işgal saldırıları, İsviçre’nin Winterthur kentinde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Yürüyüşe İsviçreli devrimci gençlik örgütleri de katıldı.

Saat 19.00’da Grabenplatz’ta bir araya gelen kitle yürüyüşe geçmeden önce, işgal saldırılarının amacının ve KDP’nin ihanetinin anlatıldığı Almanca bildiri okundu. Daha sonra kent merkezinde sloganlarla yarım saat yürüyüş yapıldıktan sonra alana geri dönüldü.

Burada Winterthur Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı İbrahim Güner bir konuşma yaptı. 

İbrahim Güner, Türk devletinin insanlık dışı saldırılarına karşı sürdürülen gerilla direnişini selamlarken, soykırımcı Türk devleti ve ihanet çizgisinde ısrar eden KDP yönetimini teşhir edeceklerini söyledi.