YXK Kongresi sona erdi

Frankfurt'da 2 gün süren YXK Kongresi bugün sona erdi. Kongre sonunda Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada, "Kapitalist sistem parçaladığı kişiliği Önder Apo’nun ideolojisiyle yeniden yaratabiliriz" denildi.

Almanya'nın Frankfurt kentinde 2 gün süren 23. Yekîtiya Xwendekarên Kurdistanê (YXK) Kongresi bugün sona erdi. "Başkaldır, devrime sahip çık" şiarıyla gerçekleşen YXK kongresinde bugün Demokratik Kürt Toplum Merkezinde toplanan 40 YXK aktivistleri 2 yıllık sürecini değerlendiren bir bildiri okudu. Daha sonra ise örgütsel durum değerlendirildi. Örgütsel durum ile iç içe rol ve misyonu, gençliğin üstüne düşen görevleri ve var olan toplumsal sorunlara nasıl çare bulunacağı tartışıldı.

'ÖNDER APO'NUN İDEOLOJİSİYLE YENİ YAŞAMA DOĞRU'

Yeni yönetim seçimin ardından, planlamaya bölümüne geçildi. Eğitim, Türkiye’deki seçim süreci ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için projeler planlama kısmında ele alındı. Kongre sonunda yapılan açıklamada, "Özgürlük çizgisi kendisini tek alternatif olarak kanıtladı. Kürt ve enternasyonalist gençler olarak kendimizi bu mücadelede cephe olarak görmemiz lazım. Büyük bir gücümüz var. Kapitalist sistem parçaladığı kişiliği Önder Apo’nun ideolojisiyle yeniden yaratabiliriz. Sistemin oyununu bozup kendi demokratik ütopyamızı yaratacağız. Serkeftin!" denildi.