Yıldırım: HDP barajı aşarsa 16 yıllık faşizm sona erecek

İsveç'te seçim çalışmalarını hızlandıran HDP, başkent Stockholm il merkezinde bir seçim bürosu açtı ve halk toplantısı düzenledi.

Stocholm merkezindeki Fridhemsplan'daki Kürt Demokratik Kültür Merkezi'nde çalışma yürütecek büronun  açılışında  bir konuşma yapan HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, 24 Haziran günü yapılacak olan seçimlerin ve yurt dışında yaşayan Kürdistan ve Türkiyelilerin seçimlerde oy kullanmalarının önemine vurgu yaptı.

Haziran ayında yapılacak seçimlerin ülkeyi 5 yıl yönetecek partilerin seçilmesinin çok ötesinde bir anlam taşıdığına ve Türkiye'nin geleceği açısından belirleciyi bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Yıldırım, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına örgütlülüklerini sağlamlaştırmaları ve en geniş kitleyi sandıklara gitmeleri ve HDP'ye oy vermelerini sağlamak için seferber olmaları çağrısı yaptı.

Açılışın yapılması ve konuşmanın bitmesinden sonra Kürdistanlılar ve dostları, ”HDP Meclise, Bizler Meclise” sloganını attı.

Yıldırım, daha sonra Kürdistanlılar ve göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları Sollentuna semtine geçerek bir halk toplantısı gerçekleştirdi.

Türkiye'nin 95 yıldır tekçi zihniyetteki iktidarlar tarafından yönetildiğine ve buna karşı çıkanların zulüm, katliam ve zorunlu, göç, işkenceye maruz kaldıklarını hatırlattıktan sonra konuşmasını günümüzdeki adeletsizlik ve haksızlıklar üzerinde yoğunlaştırdı.

HDP'nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın tüm halkları temsil edecek bir partinin kurulmasını önermesinden sonra kurulduğunu söyleyen Yıldırım, düzen partilerinden farklı olarak HDP'nin tabanda halk tarafından yapılan toplantılardan sonra aşağıdan yukarıya doğru örgütlendiğini somut örnekler vererek katılımcılarla paylaştı.

HDP'nin bir Kürt partisi değil tüm etnik köken ve siyasi inançtan insanları bir araya getiren ve onların haklarını savunan bir parti olduğunu hatırlatan Yıldırım, Öcalan'ın önerisi sonucu kurulan HDP'nin 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan seçimlerde barajı yıkarak parlamentoya girmeyi başardığını söyledi.

HDP'nin bir Kürt partisi olmadığı, tüm halk ve inançları temsil eden bir parti olduğu için hedef alındığını söyleyen Yıldırım, 7 Haziran'daki HDP'nin başarısından sonra tüm muktedirlerin bir araya gelerek HDP'ye saldırdıklarına belirttikten sonra şunları kaydetti:

”7 Haziran'dan sonra başlayan ve binlerce gençin yaşamına mal olan bu kirli savaşı başlatanların içinde kimler yok ki? Siyasi İslam olarak İslamiyeti kirleten AKP var. Eli kanlı olan ülkücüler var. Avrasyacı,  Ergenekoncu ve Balyozcular var. AKP ile ortaklığı biten Fethullahçılar da var. Cizre; Gever, Şırnak, Nusaybin ve Dargeçit'te katliamlar yapan komutanların tamamının şimdi tutuklu olmaları tesadür müdür? HDP inanç ve öğretisinin dışında kalan tüm eğemen güçler bu insanlık hareketine karşı saldırıya geçtiler. Geleceklerinin sarsıldığını görükleri için inanılmaz bir saldırı başlattılar. ”

Yıldırım, tüm etnik köken ve inançların HDP içinde temsil edildiklerine ”HDP'nin 59 milletvekili içinde 9 ayrı halkın mensupları, 5 ayrı din, Türkiye'deki tüm inanç ve kültür sistemleri var. Êzidî kardeşlerimiz, Aleviler var” diyerek dikkat çekti.

24 Haziran'da yapılacak seçimlerin HDP ve dostları için muazzam bir fırsat sunduğunu söyleyen Yıldırım, ”Son yıllarda çektiğimiz acıların ters-yüz edilmesi, kaybettiğimiz, toprağa düşen yoldaşlarımızın hayellerini gerçekleştirebilmek için, tüm siyasi tutsakların özgürlüğüne kavuşabilmesi için bir fırsattır” dedi.

Seçimlerde kullanılacak pusulalarda bir kutuda 3, diğer kutuda 4 parti olacağını, HDP'nin tek olacağına dikkat çekerek, bir birini benzemezler olarak suçluyan iki ayrı ittifakın gerçekte bir birine benzeyen 7 parti olduğunu söyledikten sonra ”Bunların tamamı sistemden beslenmiş, iktidar ve onun nimetlerinden faydalanmış 7 partidir. Bunların arasında nüans farkları var. Bunların karşısında arkasında medya patronları olmayan, holdingler olmayan, çok uluslu şirketler olmayan, para babaları olmayan HDP var” şeklinde konuştu.

AKP-MHP itiffakına karşı oluşturulan Millet İttifakı'nın oylarını artırsa bile HDP'nin barajı aşmaması halinde Erdoğan'ın parlamentoda ezici bir çoğunluğu sağlayacağına dikkat çeken Yıldırım, HDP'nin parlamentoya girmesi durumunda dengelerin tamamen değişeceğini söyledi.

Yıldırım, HDP'nin barajı aşması durumunda muhalefetin çoğunluğu sağlayacağı için Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda muhalefetin adayının cumhurbaşkanı seçileceği ve 16 yıllık faşizmin sona ereceğini söyledi.

HDP'nin barajı aşmasının yurt dışında alacağı oylara bağlı olduğunu söyleyen Yıldırım, İsveç'te yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarına HDP'nin kazanması için seferber olmaları çağrısı yaptı.