Yiğit bir savaşçı olduğunu gösterdi

Jêhat, tarihini, kültürünü, dilini bilen, yaşamı seven bir Kürt genciydi. Kürt ulusu, ülkesi için bir savaşçı oldu. Son eylemiyle de ne kadar yiğit bir savaşçı olduğunu gösterdi.

ŞEHİT JÊHAT BAGER

Jêhat, 13 Ocak 2024 günü sorumluluk üstlendiği Girê Hekarî Direniş Alanı’ndaki eyleme, derin bir bilinç ve savaş ustalığıyla katıldı; son mermisine kadar savaşarak şehadete ulaştı.

Jêhat Bager, direniş izini sürerek, teslimiyeti, sessizliği, yenilgiyi reddederek 2019’un yaz aylarında Kurdistan dağlarına geldi. Bir tepenin üstünde çalışıyorduk, bulunduğumuz tepeden yol da görünüyordu. Gülme sesleri ile yola bakmaya başladık. Jêhat, birkaç arkadaşla bulunduğumuz tepeye doğru geliyordu. Kahkahalarla bulunduğumuz tepeye doğru adeta ayakları yerden kesilmişçesine geliyordu. Gencecik bedeni, heyecanı, kahkahası, o sıcak ve kavurucu havaya rağmen Jêhat’ın bize doğru gelişi bizi kendimize getirdi. Yürüyüşünden, yüzünün güleçliğinden, gelip bize sarılmasından, koşup gidip hem bize hem kendi ile gelen yoldaşlara su getirmesinden anlaşılıyordu ki, Jêhat çocukluk hayalini, yıllardır düşlediği, istediği, gayret ettiği gerillaya bilerek, mutlulukla gelmişti. 

Jêhat, dağlarda yeni olmasına rağmen erken alıştı. Pratik çalışmalarda ilk günden yerini aldı. Dağdaki yaşama hemen adapte oldu. Bunu emekçi, fedakar ve çalışkan özellikleriyle başardı. Yaptığı her işi sağlam, temiz, düzen ve disiplin içerisinde tamamlardı. Yoldaşlarının bir dediğini iki yapmazdı. 

Eğitim çalışmalarına katılımı kararlı ve netti. Nerede ve niçin olduğunu bildiği için gereklerini de  yerine getiriyordu. Anlamadığını soruyor, anladığını paylaşıyordu. Ne düşündüğünü, nasıl düşündüğünü saklamıyordu.

İLK GÖREVE HEYECANLA GİTTİ

Yaşamı ile sade ve samimiydi. Her göreve ciddi yaklaşıyordu. Çalışma ne olursa olsun heyecanla yerine getirmeye çalışıyordu. Her zaman olaya farklı bakabiliyor, farklı bir boyut getirebiliyordu. Eğitimini tamamladıktan sonra verilen ilk göreve büyük bir heyecanla gitti. Yıllarca gençleri örgütlemeye çalıştı. Gençleri gerillaya kattı. 

YOĞUN SAVAŞTA OLMAK İSTEDİ

İşgalci Türk devletinin Zap, Avaşîn ve Metîna’ya yoğun saldırılarıyla birlikte Kurdistan Özgürlük Gerillası muhteşem bir direniş sergiledi. Jêhat, kendisini savaş alanına önerdi. Askeri eğitimler sonucunda belli bir düzeyde derinleştirdi. En çetin yerde direnebileceğini eğitimdeki mücadelesiyle, azmiyle, heyecanıyla ve duruşuyla kanıtladı. Uzman bir sabotajcı oldu. Tünel savaşları ve hareketli birliklerle ilgili bilgiler edindi. Bunlar temelinde savaşın çok yoğun ve sıcak geçtiği Metîna’ya geçti. 

Metîna’da birçok pratik çalışma ve faaliyetlere dahil oldu. Alandaki her tepeye, her düşman mevzisine, her vadiye, dağa, taşa hakim oldu. Alandaki birçok eylemin gerçekleşmesinde emek sahibi de oldu.

SAVAŞ USTASI OLARAK GİTTİ

Jêhat, 13 Ocak 2024 günü Girê Hekarî Direniş Alanı’ndaki eylemde sorumluluk üstlendi. Derin bir bilinç ve savaş ustalığıyla katıldı. Apocu fedailik ruhuyla dönemin ve tarihin üzerine yüklediği yükün ve görevin farkındaydı. Böylece son mermisine kadar savaşarak şehadete ulaştı.

ULUSU VE ÜLKESİ İÇİN SAVAŞTI

Jêhat, gencecik, güzel, değerli, bilinçli; tarihini, kültürünü, dilini bilen; Rêber Apo’yu okuyan, anlamaya çalışan, yaşamı seven bir Kürt genciydi. Kürt ulusu, ülkesi için bir savaşçı oldu. Son eylemiyle de ne kadar yiğit bir savaşçı olduğunu gösterdi.