KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Helmet Gabar mezarı başında anıldı

PKK’nin öncü kadrolarından Şehit Helmet Gabar şehadetinin 5’inci yıl dönümünde PKK Güney Kurdistan Şehit Aileleri Komitesi öncülüğünde düzenlenen bir törenle mezarı başında anıldı.

HELMET GABAR (DIYAR XERÎB)

İşgalci Türk devletinin 5 Temmuz 2019 tarihinde Qendîl’e düzenlediği hava saldırısında şehit düşen PKK Merkez Komite ve KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Helmet Gabar (Diyar Xerîb), şehadetinin 5’inci yıl dönümünde ailesi, dostları, PKK Başûr Şehit Aileleri Komitesi üyeleri, çok sayıda siyasetçi ve yurtseverin katılımıyla mezarı başında anıldı.

‘DİRENİŞİN VE FEDAKARLIĞIN SEMBOLÜYDÜ’

PKK Başûr Şehit Aileleri Komitesi adına söz alan Vahap Ahmet, Helmet Gabar'ın beş yıl önce düşman eliyle şehit edildiğini hatırlatarak, “Her alanda öncü, yurtsever ve büyük bir devrimci olan Helmet yoldaş, mücadele, direniş ve fedakarlığın sembolüydü. Bizler de yoldaşları olarak şehitlerin yolunda yürüme sözü veriyoruz. Onların özgürlük mücadelesini sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Tevgera Azadî adına söz alan Dr. Bekir ise “Kürt kimliğinden bahseden ve işgalci Türk ordusunun hizmetinde olan KDP gibi bir gücün bu topraklarda olması utanç vericidir. Bu ihanet, KDP’nin tarih boyunca yüzünden silinmeyecek bir kara lekedir” diye konuştu.

‘İŞGAL SALDIRILARI KARŞISINDA HER KÜRT ÖZ SAVUNMASINI GELİŞTİRMELİ’

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın direnişine değinen Dr. Bekir, “Gerilla mücadelesi çok başarılı. Türk devleti her türlü kimyasal ve yasaklı silahları kullanıyor ancak hiçbir siyasi taraf, Türk devletinin Başûr’a yönelik işgal saldırılarına karşı tavır almıyor. Düşman Kürt halkı ve Kurdistan’a soykırım uyguluyor. Her Kürt’ün ciddi bir tavır alması ve öz savunma geliştirmesi gerekiyor.”