Türk devletinin saldırıları Münih’te protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye soykırım saldırıları Bavyera eyaletine bağlı Münih’te gerçekleştirilen bir miting ile protesto edildi, “Özgürlük Yürüyüşü” selamlandı.

Almanya’nın Münih kentinde Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik soykırım saldırılarına karşı bir miting düzenlendi.

Azad Şevger Halk Meclisi’nin çağrısıyla Odeonsplatz önünde bir araya gelen Kurdistanlılar, uluslararası devletlere ve insan hakları örgütlerine, Türk devletinin yaşam alanlarına yönelik saldırılarının durdurulması için Türk devletine baskı yapmasını istedi.

Kitle, ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yapılan yürüyüşleri selamlayarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için Kürt halkı ve dostlarının 17 Şubat’ta Köln’de yapılacak büyük yürüyüşe katılma çağrısını içeren Almanca bildirileri dağıttı.

Eylemciler sık sık “Jin jiyan azadî”,“Bê Serok jiyan nabe”, “Katil Erdoğan”, “Şehîd namirin” ve “Bijî Berxwedana Rojava” sloganlarını attı.