Türk devletinin saldırıları Adigey’de kınandı

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına saldırıları Adigey’de kınandı.

Rusya Federasyonu’na bağlı Adigey Özerk Cumhuriyetinde yaşayan Kürt kadınları, Türk devletinin KDP desteğiyle Medya Savunma Alanlarına saldırılarını düzenledikleri bir basın açıklamasıyla kınadı.

Adigey Kürt Kadın Organizasyonu tarafından yapılan açıklamada “KDP Türk devletiyle bir olup Kürt kazanımlarına saldırmak istiyor” denildi.

Adıgey Kürt Kültür Merkezi’nde yapılan açıklamada konuşan Adigey Kürt Kültür Derneği Eşbaşkanı Sinem Broyeva Türk devletinin yegane hedefinin Kürtleri tümden tasfiye etmek olduğuna dikkat çekti.

“Kürdistan’ın dört parçasında Türk devleti yanına çektiği işbirlikçi Kürtlerle büyük bedellerle elde edilen Kürt kazanımlarına saldırıyor” diyen Broyeva şöyle konuştu: “Faşist Türk devletinin yegane hedefi Kürtlerin tüm kazanımlarına el koymak ve onları mümkünse ortadan kaldırmaktır. Bu hain plan ve saldırıları görmeyen başta KDP ve onun gibi işbirlikçi Kürt hareketleri de Türk devletinin değirmenine su taşıyorlar. Kürt halkı onuruyla yürüttüğü özgürlük mücadelesini güçlendirerek bu hain saldırıları boşa çıkararak faşist devlete gereken cevabı verecektir. Bizler de Rusya Federasyonu’nda bulunan Kürt kadınlar olarak PKK öncülüğünde yürütülen özgürlük mücadelesini sonuna kadar destekliğimizi ve bu özgürlük çizgisini tasfiye etmeye çalışan tüm işbirlikçi ve faşist güçleri büyük bir kin ve nefretle kınadığımızı belirtmek istiyoruz.”