Türk devletinin katliamları protesto edildi

Almanya'nın başkenti Berlin, Duisburg, Heilborn, Hamburg ve Fransa'nın Strasbourg kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırılarına karşı günlerdir ayakta olan Kürdistanlılar bugün de Avrupa'nın birçok şehrinde Türk devletinin katliamlarını protesto etti.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Kürdistanlılar işgalci Türk devletinin Rojava’ya saldırılarını mitingle protesto etti. Berlin Alexanderplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar Türk devletinin Rojava’da kimyasal silah kullandığını ve sivillerin hedef alındığına dikkat çekti. Mitingde konuşan Berlin PYD temsilcisi Süleyman Haci, "Serekaniyê'de ve birçok yerde QSD güçleri Türk ordusuyla göğüs göğüse savaşıyor. Fakat öyle alçak bir düşmanımız var ki her türlü savaş suçu işliyor ve tüm dünya buna seyirci sessiz kalıyor. YPG-YPJ ellerindeki tüm imkanlarla onursal bir direniş sergiliyor, inanıyoruz ki zafer direnenlerin olacak" dedi.

DUİSBURG

Duisburg’da Türk devletinin Serêkaniye'ye saldırısı protesto edildi. Duisburg Rojava'yı savunma Platformu'nun çağrısıyla akşam saat 18.00'da Duisburg şehir merkezinde toplanan Kürdistanlılar ve dostları "Türk devleti Rojavadan defol" pankartı açtı. Eylemde yapılan konuşmalarda, Türk devletinin işgal planının ABD'nin onayı ile devreye girdiği belirtilirken, başta BM ve Avrupa ülkeleri olmak üzere herkesin bu katliamlara dur demesi gerektiği vurgulandı.

HEİLBRONN

Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla Almanya'nın Heilbronn kentinde yüzlerce Kürdistanlı ve dostları bir araya gelerek miting yaptı. Mitingde yapılan konuşmalarda Türk devletinin katliamları kınanırken, Rojava'ya destek mesajları verildi.

HAMBURG

Rojava'ya destek için günlerdir ayakta olan Kürdistanlılar bugün de saat 18.00'da Hamburg Parlamentosu önünde bir eylem yaptı. Eylemde Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir, KNK temsilcisi Serhat Çetinkaya, insan hakları aktivisti Anja Flach ve Hamburg Rojbin Kadın Meclisi adına Leyla Kaya Almanca, Türkçe ve Kürtçe birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda işgal girişimi sonrası yüzlerce sivilin katledildiği, yüz binlerce insanın da evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

STRASBOURG

Türk Devleti ve desteklediği çetelerin Rojava'ya yönelik işgal saldırılarına karşı Fransa'nın Strasbourg kentinde eylem düzenlendi. Gün içerisinde Türk ordusu ve çetelerinin Serêkaniyê'de fosfor bombası kullanarak sivil katliam yapması üzerine Kürt halkı, Strasbourg garında katliamı protesto etti. Eylemde Erdoğan'ın dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlediği ve mülteci tehdidi ile Avrupa'nın vicdanını esir aldığına dikkat çekildi. Garda yapılan eylemin ardından kitle kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.