Türk devletinin Efrîn'e saldırısı Avrupa'da protesto ediliyor

Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırıları Avrupa’da kitlesel eylemlerle protesto ediliyor.

Almanya’nın başkenti Berlin’de üç bin kişi, Türk devletinin saldırılarını protesto ederken, birçok kentte eylemler düzenlendi.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de işgalci Türk devletinin Efrîn’e saldırısı 3 bin kişinin katıldığı bir yürüyüş ile protesto edildi.

Hermann Platz’da toplanan kitle, bir miting düzenledi.

Bir dakikalık saygı duruşundan sonra kite Oranien Platz’a kadar yürüdü.

Burada ise bir miting düzenlendi. Berlin NAV-DEM Eş Başkanı Yeko Ardıl burada bir konuşma yaptı.

Son yılların en kalabalık eylemlerinden birinin düzenlendiği Berlin’de faşistlerin provokasyon girişimi de baraşısızlıkla sonuçlandı. Sık sık, “Biji berxwedana Efrîne”, “Biji Serok Apo” ve “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı.

HANNOVER

Almanya'nın Hannover kentinde de Türk devletinin Efrîn'e saldırıları kitlesel bir eylemle protesto edildi. Sık sık, Türk devletinin saldırılarının kınandığı sloganların atıldığı eylemde, sürekli meydanlarda olunacağı mesajı verildi.

DORTMUND

Almanya’nın Dortmund kentinde de Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırıları protesto edildi.

YPG- YPJ bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının taşındığı eylemde “Solidarität für Efrîn” ve “Terorist Türkei” sloganları atıldı.

GİESSEN

Almanya’nın Giessen kentinde de Efrîn’e yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

Berliner Platz’da toplanan yüzlerce kişi düzenlenen mitingle Türk devletini protesto etti.

“Dün Kobanê bugün Efrîn”, “Katil Türkiye işbirlikçi Avrupa”, “Yaşasın Efrîn direnişi” sloganlarıyla alanı dolduran kitle eylemlerini kararlılıkla sürdüreceklerinin mesajını verdi.

Yapılan konuşmalarda ise saldırılar karşısında her yerin direniş meydanı haline geleceği ifade edildi.

LEIPZIG

Almanya’nın Leipzig kentinde de Kürdistanlılar Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Eisenbahnstrasse’de başlayan eylem HBF önünde bir mitingle sona erdi. MLPD adına bir konuşmanın da yapıldığı eyleme çok sayıda kişi katıldı.

BONN

Almanya’nın Bonn kentinde işgalci Türk devletinin Efrîn'e yaptığı saldırıları protesto etmek için Kürdistanlılar Protesto eylemi yaptı.

Merkezi tren istasyonu önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, YPG-YPK bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posteri taşıdı.

"Katil Erdoğan”, “Dün Kobanê, bugün Efrîn”, “Yaşasın uluslararası dayanışma" sloganı atıldı.

Yapılan konuşmalarda, bu saldırıların Rusya'nın onayı ile gerçekleştiği, Kürt halkının devletlerin kendi aralarındaki çıkar ilişkilerine kurban edildiği ancak Kürt halkının Öcalan'ın paradigması ve YPG-YPJ ordusu ile Rojava'da bu saldırıları boya çıkaracağı belirtildi ve bütün Kürdistanlıların Efrîn'e sahip çıkıp işgal sonlanan kadar alanlarda olması istendi.

HBF önünde toplanan kitle, yürüyüşe geçti. Münsterplatz’a ulaşan kitle, burada da bir miting düzenledi.

ROMA

İtalya’nın başkenti Roma’da da Rete Kurdistan, Comunita Kurda ve İtalyanların katılımı ile Türk devletinin Efrîn’e saldırıları protesto edildi.

Türk konsolosluğu önünde düzenlenen eylemde, “Sonuna kadar Efrîn'le beraberiz dayanışma içinde olacağız” denildi.

Kitle daha sonra ise Türk konsolosluğu önünden kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

LONDRA

İngiltere’nin başkenti Londra’da Kürdistanlılar Efrîn’e yönelik saldırıları protesto etmek için alanlardaydı. Londra’nın Kings Cross istasyonu önünde toplanan kitle, saldırıları protesto etti.