Onlarca kentte binler Efrîn için meydanlarda

Avrupa’daki Kürtler ve dostları Türk devletinin Erfin’e yönelik yaptığı işgal saldırısını kitlesel bir şekilde protesto ediyor.

Almanya, Fransa, İsviçre başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde sokağa çıkan Kürtler saldırılara karşı meydanlara çağrısı yapıyor.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırıları bir yürüyüş ile protesto edildi.

Frankfurt HBF önünde başlayan yürüyüşe çevre kentlerde de yaşayan yaklaşık 1500 kişi katıldı.

“Kürdistan’da katliam var”, “Diktatör Erdoğan’a hayır” yazılı pankartlar ile YPG, YPJ bayrakları taşındı.

Yürüyüş yapan kitle yol boyunca, “Biji berxwedana Efrîne”, “Katil Erdoğan”, “Katil TC” sloganları atarak, Römer Meydanı’na kadar yürüdü.

Meydanda ise bir miting düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan mitingde bir konuşma yapan Serhat Agiri, “Bugün toplarıyla, tanklarıyla, uçaklarıyla alçakça Efrîn’e saldıran Türk devleti şunu çok iyi bilmeli ki, sizin karşınızda artık eski Kürt yok” dedi.

PYD Avrupa adına bir konuşma yapan Ethem Rojava ise Kobanê ruhu ile Efrîn’i savunma çağrısı yaptı.

Mitingde MLPD, Dr. Michael Wilk ile NAV-DEM adına da konumalar yapıldı.

Miting, “Biji berxwedana Efrîne” sloganları ile sona erdi.

TORONTO

Kanada’nın Toronto kentinde de Kürdistanlılar meydanlardaydı. Türk konsolosluğu önünde yapılan eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin Kürt halkını imha etmek amacıyla saldırdığı dile getirildi.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te de düzenlenen yürüyüş ve miting ardından Kürdistanlılar Rusya Konsolosluğu önünde bir eylem düzenledi.

“Katil Erdoğan destekçisi Rusya" sloganları atan eylemcilerin etrafını polis sardı.

BERN

İsviçre’nin Bern kentinde de Kürdistanlılar eylemdeydi. Merkez tren istasyonu önünde yapılan eylemde sık sık sloganlar atılarak, Türk devletinin Efrîn’e saldırıları protesto edildi.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde de saldırılar protesto edildi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Basel Ronahî Kadın Meclisi öncülüğünde Basel Bahnhof'unda toplanan yüzlerce Kürdistanlı ve dostları Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti.

PYD, HDK Basel, İsviçre Basta Partisi ve birçok örgüt ve kurumun katıldığı protesto eyleminde Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Efrîn'e yönelik işgal girişimleri Basel'de süresiz her gün gerçekleştirileceği açıklandı.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde de Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırıları protesto edildi.

Bremen HBF önünde bir araya gelen kitle burada bir eylem yaptı.

Çok sayıda Kürdistani parti, siyasetçi, Alman demokratik sivil kurumları, sol ve yeşiller partisi temsilcileri, sosyalist gençler, Kürdistan dayanışma komitesi, PYD, Alman Komünist Partisi, Bremen Halk Meclisi temsilcileri, CİK, YEK temsilcileri ve üyeleri de katıldı.

Kitle HBF önünden Eyalet parlamentosuna yürüdü.

Yaklaşık 3 bin kişi yürüyüş boyunca attığı sloganlarla Türk devletinin Efrîn’e saldırılarını protesto etti.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Kürdistanlılar Efrîn için alanlardaydı. Canebiere Meydanı’nda başlayan kitle Valiliğe kadar bir yürüyüş düzenledi. Valilik önünde de bir miting yapıldı. Mitingde yapılan konuşmalarda Efrîn üzerindeki savaş bitmediği sürece halkın sokaklarda olacağı belirtildi.

Efrîn’e yönelik saldırı haberlerinin duyulması ardından Marsilya ve çevresinde halk 4 eylem yaptı.

ABD konsolosluğu önünde bir eylem yapan kitle, daha sonra Rusya Konsolosluğu’na yürüdü. Burada bir eylem düzenlendi. Eş Zamanlı olarak bir grup genç de Türk konsolosluğu önünde eylem yaptı. Marignan’da ise havaalanında sivil itaatsizlik eylemi yapıldı.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde de Kürdistanlılar Efrîn’e yönelik saldırısı protesto edildi. Europa Galeri önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, “Biji berxwedana Efrîn’e” sloganları atarak eylem yaptı.

Kürdistanlılar yarın da saat 14.00’da Europa Galeri önünde eylemde olacak.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de Kürdistanlılar Efrîn için eylemdeydi. François Verdier metrosunda bir araya gelen kitle, saygı duruşu ardından sloganlarla yürüyüşe geçti. Capitol meydanında sona eren yürüyüşten sonra ise bir miting düzenlendi.

Mitingde yapılan konuşmalarda Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırıları kınandı ve Kobanê direnişi nasıl DAİŞ’in sonunun başlangıcı olduysa Efrîn’deki direniş de Erdoğan’ın ve Türk devletinin sonu olacağı belirtildi.

Yeni Anti Kapitalist Parti adına konuşan Pierre Granet de yaptığı konuşmada Efrîn’e yönelik saldırı ile Kürt düşmanlığının bir iç politika malzemesi olarak kullanıldığını vurguladı.

Miting, “Biji berxwedana Efrîne” sloganları ile sona erdi.

LOZAN

İsviçre’nin Lozan kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen kitle, bir eylem yaptı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de Efrîn için eylem düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı eylemde “Faşist Erdoğan”, “Biji berxwedana Efrîne”, “Efrîn faşist Erdoğan’a mezar olacak” sloganları atıldı.

Lautenschlager’de saygı duruşu ardından başlayan yürüyüş Schlossplatz’da ise mitinge dönüştü.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’de de Brüksel Midi tren istasyonunda sivil itaatsizlik eylemi düzenlendi. YPG ve YPJ bayraklarının taşındığı eylemde sık sık, sloganlar atıldı.

İstasyondan, Brüksel’deki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne kadar yürüyen kitle, eylemlerini sloganlarla sona erdirdi.