Taylan Özgür Kahraman anıldı

Şehit Taylan Özgür Kahraman Almanya'nın Düsseldorf kentinde anıldı. Anma, Beihardter Höhenweg'teki LVR Klinikum yakınında saat 14:00'te saygı duruşuyla başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ve şehitlerinin fotoğraflarının olduğu anmada mumlar yakıldı, anma alanı çiçeklerle donatıldı.

Taylan Özgür Kahraman'ın annesi Şengê Kahraman anmada bir konuşma yaptı. Kahraman şöyle dedi: “Yakın zamanda yitirdiğimiz hevala Delal Amed, hevala Azê, hevala Hêlîn şahsında tüm şehitlerimizi anıyorum.”

2016'da Medya Savunma Alanları'nda şehit düşen Lecwan Munzur'un annesi Ayten Sünger ise “Sevgi nedir? Ona sahiplenmektir, ona emek vermektir, güç katmaktır. Eğer biz mücadeleye bunu verebilirsek gerçekten şehitlerimizi sevmiş oluruz” diye konuştu.

Taylan Özgür Kahraman'ın babası Ozan Cömert ise, her yıl bugün anmalarını bu ormanlık alanda gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ozan Cömert şunları söyledi: “Her gün, her saat şehitlerimizin acısını yaşıyoruz. İlk şehidimizi verdiğimizde bütün ülke ağladı… Onlar Kürdistan'a, Ortadoğu'ya ışık veriyor. Serok Apo'nun ışıkları oldular. Demokrasinin öncüleri oldular. Tüm şehitlerimiz önünde saygıyla eğiliyorum.”

Kürt Kadın Hareketi adına yapılan konuşmada ise, “Hareketimiz bir şehitler hareketidir. Şehitlerimiz nerede olursak olalım bizi buluşturuyor. Biz Avrupa'da veya dünyanın başka bir ucunda da olsak şehitlerimiz sayesinde bir araya geliyoruz. Taylan arkadaş Avrupa'da Önderliğin üzerinde komplo olduğu süreçte bedenini ateşe verdi. Cefakar halkımızın evlatları o süreçte bedenleriyle ateşten bir çember oluşturdular. Bizler yoldaşları olarak şehitlerimize layık olup davalarına sahip çıkma sözü veriyoruz.”

Konuşmalardan ve anmadan sonra Şengê Ana'nın hazırladığı lokmalar dağıtıldı.

Anma “Şehîd Namirin” sloganıyla sona erdi.