‘Tatort’un komiserine Türkiye’den yakalama kararı!

Almanya’nın sevilen dizilerinden “Tatort”ta komiser rolünde oynayan Ercan Özçelik hakkında, “Terör örgütü propagandası” iddiasıyla Türkiye’de yakalama kararı çıkarıldı.

Alman televizyon kanallarında yayımlanan “Tatort” (Olay yeri) dizisinde komiser rolüyle tanınan Oyuncu Ercan Özçelik de artık Erdoğan rejiminin hedefinde. 2016 yılında İstanbul’da bulunan ve sinema oyuncularına yönelik hazırlanan bir workshopu yöneten Özçelik, oyuncuların bir mesajlaşma grubunda yaptığı paylaşımlardan dolayı “terör örgütü propagandası” yapmakla suçlanıyor.

'TÜRKİYE'YE GİDERSEM TUTUKLANABİLİRİM'

Yaşananlar hakkında hiçbir bilgisi olmamasına rağmen, mesajlaşma grubunda sadece AKP’li bir oyuncunun darbe girişimine katılan askerlere uygulanan linç girişimini canlı olarak vermesini eleştirmesi, Özçelik’e yöneltilen tek suçlama. Konuya ilişkin açıklama yapan Özçelik, hakkındaki davayı ve tutuklama kararını tesadüfen öğrendiğini söyledi.
Alman vatandaşı olan ve Türkiye’nin yabancı ülke vatandaşlarına geçenler için verdiği “Mavi Kartı”nın neden iptal edildiğini sormak için Berlin’deki Türk Konsolosluğuna gittiğini aktaran Oyuncu Özçelik, “Orada hakkımda terör örgütünün propagandasını yapmakla suçlandığımı ve hakkımda tutuklama kararının verildiğini şans eseri öğrendim” diye konuştu.

ALMAN BASINININ DİKKAT ÇEKEN İLGİSİZLİĞİ!

Özçelik’e yönelik açılan davanın ilk duruşması önümüzdeki ayın ortalarında İstanbul’da görülecek. Türkiye’ye girişte tutuklanabileceğini belirten Özçelik’in duruşmaya katılmaması bekleniyor. RT’nin Almanca servisine konuşan Özçelik, Alman politikacılar ve medyasından daha fazla destek beklediğini söyledi.
Özçelik’e yönelik tutuklama kararının bir süredir bilinmesine rağmen, konunun şimdiye kadar sadece sol eğilimli Junge Welt gazetesinde yer alması ve yaygın Alman medyasının olaya duyarsız kalması dikkat çekiyor. Özçelik’in uzun bir süredir “komiser Bülent İsi” rolüyle oynadığı “Tatort” devlet televizyon kanalı ARD’nin en çok izlenen dizelerinden biri.
Ordu doğumlu ve Alevi olan Özçelik, ARD ve RTL'deki dizilerdeki rollerinin dışında, 2016'da da "The Disappearance" adlı filmde başrolde oynamıştı.