Sydney’de Türk devleti protestosu

Avustralya’nın Sydney kentinde de Türk devletinin saldırıları DKTM’nin organizesi ile Town Hal Meydanı’nda protesto edildi.

Avustralyalı din insanları, insan hakları savunucuları, STK temsilcileri, öğrenci sendikaları gibi kuruluşların katılımı ile Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Eylemde din insanı Bill Crews “Kürt halkı haklı bir mücadele verdiği için bu saldırılara maruz kalıyor. Özgürlük, eşitlik mücadelesi bugün bu dünyaya umut oldu. Diktatörler gidici, halklar kalıcıdır. Kürt halkının haklı mücadelesi kazanacaktır” dedi.

Endonezyalı insan hakları savunucusu Veronica Koman Batı Papua Yeni Gine halkının Kürt halkı ile aynı kaderi paylaştığını belirtti.

Dünyada diktatörlerin hep aynı olduğunu, Endonezya devletinin Batı Papua Yeni Gine halkına karşı işlediği insanlık suçlarını bugün Türk devletinin Kürdistan’da işlediğini söyledi. Erdoğan’ın kadın özgürlük hareketinden korktuğu için kadın hareketine karşı bu kadar salgınlaştığını vurguladı.

 

Paul Scott da Türk devletinin Osmanlı hayalinden vaz geçmediğini ve Kürdistan’ı işgal etmeye çalışan Erdoğan’a karşı durulması gerektiğini belirtti.

Rojava ile dayanışma grubu sözcüsü Dima Cat da “Barışı biz kadınlar inşa edeceğiz. Kürt kadını ezilen bütün kadınların umudu olduğu” dedi.

 

Eylemde tertip komitesi adına yapılan açıklamada Avustralya’nın Türk devletinin Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı sessiz kalmaması gerektiği belirtildi.

Eylem “Katil Erdoğan”, “İşgalci TC Kürdistan’dan defol” sloganları ile sona erdi.