Stuttgart’ta Mayıs şehitlerini andı

Almanya’nın Stuttgart kentinde Mayıs ayı şehitleri anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada KOMAW temsilcisi Mehmet Sürücü bir konuşma yaptı. Sürücü, “Direniş zafere, teslimiyet ihanete götürür” sözün sahibi mazlum Doğan’ı hatırlatarak konuşmasına başladı.

Sürücü şöyle konuştu: “Mayıs şehitleri Kürt halkın yokluk ile varlık arasında yapılacak tercihti. O zamanlar Mazlum Doğanları takip eden Dörtler ve hemen arkasında gelişen direnişin kıvılcımları ile bugünlere varıldı. Bu anlamıyla Kürt direniş tarihinde en anlamlı direniş olarak tarihe geçen mayıs şehitleri zihinlerimizde ve yüreğimizde her zaman var olacaktır. Bugün Türkiye’de İslam biz Kürtlere karşı kullanılmak isteniyor. Biz onları İslam’ın temsili olarak kabul etmeyiz. Önderliğimizin üzerindeki tecrit bedenlerini ölüme yatıranların direnişleri ile kısmı anlamda kalkmıştır. Selam olsun direnenlere, asıl mücadele şimdi başlıyor. Nerde olursak olalım her alanda mücadeleye devam etmeliyiz.” dedi.

Stuttgart DKTM Eşbaşkanı Hacı Osman ve şehit aileleri adına Sebahat Koç da bir konuşma yaparak mayıs şehitlerinin onurlu direnişine vurgu yaptı.

Mayıs ayı şehitlerinden Neziye Alataş ve eniştesi Mehmet Önder’in yakını Elif Alataş. “Bugün Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi eylemi ve direnişçilerin önünde saygıyla eğiliyorum. Yarım asırdır Kürt Özgürlük Hareketi öncülüğünde başlayan mücadelede çok bedeller verdik. Gerektiğinde de bedel vermeye devam edeceğiz. Özgürlüğe giden yol ancak böyle mümkündür” dedi.

FCK Eşbaşkanı Sait Öztürk’ün konuşması ardından anma sinevizyon gösterimiyle sona erdi.