Stuttgart'da Efrîn işgaline tepki

Stuttgart'da "Barış hareket gerektirir" şiarıyla yapılan Paskalya yürüyüşünde Türk devletinin Efrîn işgaline tepki gösterildi.

Almanya'nın Stuttgart şehrinde, "Barış hareket gerektirir" şiarıyla gerçekleşen Paskalya Barış eylemine binlerce kişi katıldı. Friedensnetz Baden-Württemberg aktivistlerinin düzenlediği miting ve yürüyüşe NAV-DEM dahil 36 barış sever örgüt katıldı. Eylem boyunca Kuzey Suriye ve Efrîn ile dayanışma mesajları verildi. Eylemde, "Savaşlara hayır", Rojava’daki direnişi selamlıyoruz", "Rojava’dan ellerinizi çekin, Kürdistan’a özgürlük" ve "Barış hareket gerektirir" pankartlarının açıkladığı eylemde, YPG/YPJ bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük flamaları taşındı.

SİLAH TİCARETİNE SON VERİN!

Eylemde silah ticaretinin eleştirildiği konuşmalarda, başta NATO ülkeleri ve Almanya’nın silah ticareti yapmasının barışa değil savaşa hizmet ettiği belirtildi. Baden-Württemberg eyaletinde bulunan EUCOM ve benzeri insansız uçak üstlerin derhal kapatılması, Stuttgart’ta Mayıs ayında yapılması planlanan askeri fuar ‘ITEC’’in iptal edilmesi talep edilirken, savaşlar Stuttgart’ta başlıyor, Efrîn ve benzeri yerlerde insanlar ölüyor vurgusu yapıldı.

Eylemde kısa bir konuşma yapan Silahsız Yaşam Örgütü aktivisti Paul Russmann temel hedeflerinin barışı sağlamak olduğunu belirtti. DİDİF ve NAV-DEM temsilcileri de Alman siyasetçilerinin silah ticaretini ağır bir dille eleştirdi. "Türk faşist devletine karşı gelmek, insancıl bir tavırdır" diyen NAV-DEM temsilcisi Gülay Akdemir, Türk askerinin derhal Efrîn'den çekilmesinin sağlanması gerektiğini belirtti. Eylem müzik ve konuşmaların sona erdi.