Strasbourg’da ‘Öcalan’a Özgürlük’ şiarıyla etkinlikler

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı ve 8’inci yılına giren “Özgürlük Nöbeti” kapsamında Fransa’nın Strasbourg kentinde dört gün sürecek çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

15 Şubat 1999 tarihinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası komplo ile Kenya’da alınarak Türk Devleti’ne rehin verilmesi üzerinden 20 yıl geçti. Geçen bu sürede Kürt halkı birçok eylem ve etkinlik düzenleyerek, uluslararası kurumlara ve Türkiye’ye Öcalan’ın özgür bırakılması çağrısında bulunuyor.

25 Haziran 2012’de Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin başlattığı Öcalan’a Özgürlük Nöbeti ise en uzun süren eylemlerden biri. 8’inci yılına giren nöbet eylemine paralel olarak bu hafta Strasbourg’da bir dizi etkinlik de düzenleniyor.

Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden eylem ve etkinliklerin düzenlendiği hafta dolayısıyla gün içerisinde, Strasburg’un en önemli meydanlarından Place Kleber’de fotoğraf sergisi ve sanat atölyesi kuruldu. Ressam ve heykeltraşların katıldığı etkinlikte, yetişkinler ve çocuklar için atölyeler düzenlendi.

Açılan fotoğraf sergisinde ise Kürt Halk Önderinin yaşamı, mücadelesi, uluslararası komplo ile esir alınma süreci ile İmralı süreci sonrası Kürt halkının özgürlük talebi içeren eylemlerinin kronolojik süreci sergilendi. Sergide ayrıca Rojava Devrimi ve Kürt Kadın Mücadelesini yansıtan fotoğraflar yer alıyor.

Sanat atölyesine katılan sanatçılar ise şunlar: Heykeltraş Doğan Demir, ressam Yılmaz Yıldırım, Hunermend Amele, Fransız heykeltraş Alain Ligier.

Gün boyunca çevredekilerin yoğun ilgisini çeken etkinlik dışında bugün bir panel düzenlenecek.