Strasbourg dev 15 Şubat protestosuna hazırlanıyor

Kürt Halk Önderi’ne yönelik uluslararası komployu protesto etmek ve Efrin’deki Çağın Direnişi’ni sahiplenmek amacıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde yapılacak merkezi yürüyüş ve miting için tüm hazırlıklar tamamlanmak üzere.

15 Şubat Uluslararası Komplosu’nun yıldönümünde Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar Strasbourg’daki büyük yürüyüşle Öcalan’ın özgürlüğünü haykırarak, Efrin’deki direnişe destek verecek.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) tarafından organize edilecek ‘Öcalan’a Özgürlük-Kürdistan’a Statü’ yürüyüş ve mitingi bu yıl Efrin’deki Çağın Direnişi’ni de sahiplenme şiarıyla yapılacak.Yürüyüş ve mitingde ‘Öcalan’a özgürlük’, ‘Kürdistan’a barış’, ‘Kürdistan’a statü’ ve ‘Türkiye’nin Efrin’e işgaline son’ sloganları öne çıkacak.  

HAZIRLIKLARDA SON AŞAMAYA GELİNDİ

Öcalan’ın özgürlüğü ve Efrin’i desteklemek amacıyla Lüksemburg’dan Cenevre’ye yürüyen enternasyonalist devrimcilerin de katılacağı 15 Şubat’ı protesto yürüyüş ve mitingi, CDK-F’nin yanı sıra birçok Kürt, Fransız ve Türkiyeli kuruluş tarafından destekleniyor.

Strasbourg’daki Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM), Ciwanen Azad ve Zin Kadın İnisiyatifi tarafından organize çalışmaları yürütülen yürüyüş ve miting için hazırlıklarda son aşamaya gelindi.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren DKTM Eşbaşkanı ve Zin Kadın İnisiyatifi üyesi Zozan Alxas, tüm Avrupa’dan onbinlerce kişinin beklendiği eylemin hazırlıklarının sonlanmak üzere olduğunu söyledi. Eyleme dair Fransız makamlarından gerekli izinlerin alındığını kaydeden Alxas, ayrıca güvenlik konusundaki görüşmelerin de sürdüğünü belirtti.

BİRÇOK FRANSIZ VE TÜRKİYELİ KURUM DESTEKLİYOR

Bu yılki 15 Şubat protesto eyleminin kendileri dışında çok sayıda Fransız ve Türkiyeli parti, dernek ve kuruluş tarafından desteklendiğini söyleyen Zozan Alxas, Strasbourg’da kurulan Efrin İşgale Karşı Dayanışma Kollektifi bileşenlerinin de eylemde olacağını ifade etti.

Efrin İşgale Karşı Dayanışma Kollektifi içerisinde Fransa Komünist Partisi (PCF), Avrupa Yeşiller Ekoloji Partisi (EELV) ve Alsace Komünist Gençler Birliği ile ATİK ve Partizan gibi çok sayıda Türkiyeli oluşum bulunuyor. Kollektif içerisinde kentte faaliyet gösteren Alevi dernekleri de yerini aldı.

ON BİNLERCE KİŞİ BEKLENİYOR

Cumartesi günü saat 10.00’dan itibaren Strasbourg Merkez Tren Garı yanındaki Boulevard de Nancy’de başlayacak yürüyüş, Stade de la Meinau stadyumu yanındaki alanda mitinge dönüşecek.

Zozan Alxas, buradaki mitinge Avrupa, Kürdistan ve Türkiye’de faaliyet gösteren onlarca parti ve oluşumu temsilen katılım gösterileceği bilgisini de verdi. Alxas, Öcalan’ın avukatları ve PYD eski Eşbaşkanı Salih Müslim’in yanı sıra Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E), Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve diğer Kürdistani kurumlar adına konuşmalar yapılacağını söyledi. Yine Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi parlamenterler de mitingde yerini alacak.

Miting programı ve katılımcılarının son güne kadar yenileneceğini söyleyen Alxas, çok sayıda Fransız ve diğer Avrupalı Kürt dostu siyasetçilerin de davet edildiğini belirtti.

Öte yandan Öcalan’ın özgürlüğü için Lüksemburg’dan Lozan’a, oradan da halen Cenevre’ye doğru yürümekte olan yüzlerce enternasyonalist de dev 15 Şubat protestosuna katılacak.