Strasbourg’daki şehit aileleri Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Avrupa Konseyi (AK) önünde devam eden Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta Şehit Aile Kurumu üyeleri sürdürüyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) de binalarının olduğu bir alanda devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 303’üncü haftasına girdi.

Avrupa’da bugüne kadar aralıksız süren en uzun süreli Kürt eylemi olan nöbeti, bu hafta Strasbourg Şehit Aile Kurumu üyeleri Mazlum Alça, Duran Ağaç, Hasan Ayık ve Halil Akdeniz üstlendi.

“CPT KAMUOYUNA TATMİN EDİCİ BİLGİLENDİRME YAPMALI”

Eylemlerine ilişkin açıklama yapan Duran Ağaç, Kürt Halk Önderi üzerinde tecrit politikasının 2 yıldır sert bir biçimde devam etttiğine dikkat çekerken, halk olarak Öcalan’ın can güvenliğinden endişe duyduklarının altını çizdi. İşkenceyi Önleme Komitesi’ni (CPT) sorumluluklarını yerine getirmek üzere göreve çağıran Ağaç, “Bir an giderek (Öcalan’la) görüşmeleri gerekiyor. Kürt halkına ve tüm kamuoyuna tatmin edici bir bilginin verilmesi gerekiyor” dedi.

Ağaç, bir hafta boyunca Öcalan’ın mücadelesi ve fikirleri hakkında bilgilendirmelerin yapılacağı eylemde olacaklarını kaydetti.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, haftanın yedi günü düzenleniyor ve her hafta Avrupa’nın farklı bir şehrinden gruplar tarafından üstleniliyor. Nöbete farklı kurum ve çalışma alanlarından Kürdistanlılar katılıyor.

Nöbet eylemi, 25 Haziran 2012’de başlatılmış ve ilk üç yıllık süreçte Öcalan’ın özgürlüğü için imzalar da toplanmıştı. Kimi günlerde yüzlerce bildiri, broşür ve kitapçığın dağıtıldığı, günlük onlarca kişiyle birebir sözlü iletişim kurulan eylemde şimdiye kadar bilgilendirilen kişi sayısının yüz binlerce olduğu ifade ediliyor.