Strasbourg’daki açlık grevi 154’üncü gününde

Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için Strasbourg’da 54’üncü gününe giren açlık grevi eylemi sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı Strasbourg’da 154’üncü gününe giren açlık grevi eylemi, yoğun ziyaretlerle devam ediyor.

Aralarında siyasetçi, gazeteci, hukukçu ve akademisyenlerin de olduğu Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi 14 kişinin Fransa’nın Strasbourg şehrinde başlattığı açlık grevi direnişi sürüyor.

Her gün Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen Kürdistanlıların destek ziyaretlerinde bulunduğu açlık grevcilerinin sağlık durumları ise her geçen gün kötüleşiyor. Son olarak eylemcileri başından bu yana takip eden Dr. Fahrettin Gülşen tarafından yapılan açıklamada hem iç organlardaki doku kaybına hem de sinir ve sindirim sistemlerindeki kalıcı hasarlara dikkat çekilmişti.

Kürt Özgürlük Mücadelesi boyunca düzenlenen en uzun soluklu açlık grevi direnişi Türkiye ve Kürdistan’ın yanı sıra Avrupa şehirlerindeki eylemlerle büyütülürken, Avrupa’daki Kürtler direnişçileri de yalnız bırakmıyor. Bugün başta Strasbourg ve çevresinden olmak üzere çok sayıda Kürdistanlı 273, Avenue de Colmar adresindeki eylem alanındaydı.

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine eski HDP Milletvekili Dilek Öcalan, gazeteci Gülistan İke, kadın aktivist Nurgül Başaran’ın yanı sıra şu isimler katılıyor: Kardo Bokani, Mustafa Sarıkaya, Ekrem Yapıcı, Ramazan İmir, Kerem Solhan, Ayvaz Ece, Mohamed Ghaderi, Yüksel Koç, Deniz Sürgüt, Mehmet Nimet Sevim ve Agit Ural.