Strasbourg’daki Özgürlük Nöbeti 611’inci haftasında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 12 yıldır Strasbourg’da yürütülen nöbet eylemini 611’inci haftasında Salzgitter kentinden gelen yurtsever bir grup üstlendi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi'nin öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa'nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012’den bu yana “Özgürlük Nöbeti” eylemi yapılıyor.

Nöbet eylemini her hafta Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen bir grup üstleniyor. 

611’inci haftasında Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde yer alan Salzgitter kentinden Ali Binici, Medine Çobanoğlu, Baran Esen ve Nevzet Göktaş devraldı. 

Grup üyelerinden Medine Çobanoğlu, “Önderimiz 25 yıldır düşman tarafından tecrit edilmiş durumda” dedi. Medine Çobanoğlu, “Ne olursa olsun önderimize sahip çıkmalıyız. Önderimiz özgür olmadan Kürt halkı özgür olamaz” vurgusunda bulundu. 

Ali Binici, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 12 yıldır Avrupa kurumları önünde eylemde olduklarını belirterek, “Önderimize sahip çıkmalıyız” dedi ve özgürlüğünü talep etti. 

Türkiye’de yaklaşan yerel seçimlere de dikkat çeken Binici, “Halkımız oylarını kendisine vermeli” diyerek DEM Parti için çağrıda bulundu.