Strasbourg’da 148’inci günde ziyaretler devam ediyor

Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 148’nci gününde de yoğun ziyaretlerle devam ediyor.

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi 14 kişinin 17 Aralık 2018’de başlattığı açlık grevi eylemi 148 gündür devam ediyor. Eylemcilerin sağlık durumları her geçen gün kötüleşiyor. Günün neredeyse tamamına yakınını yatağa bağımlı  geçiren eylemciler, bugün haftalık sağlık kontrolünden geçecek.

ZİYARETLER SÜRÜYOR

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminin başından bu yana Avrupa ülkelerindeki Kürtler, Türkiye ve Mezopotamya halkları ile Avrupalı Kürt dostlarının eylemcilere destek ziyaretleri de sürüyor.

Bugün birçok Kürdistanlı’nın yanı sıra Belçika Kürt Toplum Merkezi (NAV-BEL) yönetimi üyeleri ile bir grup Kürdistanlı da Strasbourg’daydı.

Burada kısa bir konuşma yapan ziyaretçilerden Şeme Ağırman, bir anne olarak hem açlık grevlerindeki binlerce kişinin hem de çocuklarına sahip çıkan tutsak annelerinin sahiplenilmesi için Kürt halkının sokaklarda olması çağrısı yaptı. Avrupa ülkelerinin Kürtlerin bu çığlığına kulak vermesi gerektiğini söyleyen Ağırman, Türk devletinin de artık mevcut politikasından vazgeçmesi gerektiğini vurguladı.