Stockholm'de gençlerden 'Türkiye'yi boykot' etkinliği

Gençlik örgütü Ciwanên Azad, Türkiye'nin boykot edilmesi amacıyla İsveç'in başkenti Stockholm'de bir çadır etkinliği gerçekleştirdi.

Saat 13.00 sıralarında Stockholm'un en işlek meydanlarından Medborgarplatsen'de açılan çadıra, PKK, KCK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ile Türk devletinin katlettiği sivillerin fotoğrafları asıldı. Kürt gençleri, çevreden geçenleri Türkiye'nin işlediği savaş ve insanlık suçları hakkında yazılı ve sözlü bilgilendirdi.

Etkinlikleri hakkında ANF'ye konuşan Ciwanên Azad'dan Rojda Avas, Türk devletinin DAİŞ çeteleriyle birlikte Efrîn'i işgali sırasında yüzlerce sivili katlettiğini ve 150 bini aşkın kişiyi topraklarından sürdüğünü söyledi.

Türk devletinin Kuzey Kürdistan'da da katliamlar gerçekleştirdiğine ve halkın seçilmiş temsilcilerini hapsettiğine dikkat çeken Avas, “Türk devletinin gerçekleştirdiği insanlık suçlarının protesto edilmesi için Türkiye'nin boykot edilmesi gerekiyor. Eylemimizde İsveçli ve İsveç'te yaşayanlara tatillerini Türkiye'de geçirmemeleri ve Türk ürünleri almamaları çağrısı yapıyoruz” dedi.

24 Haziran'da yapılacak seçimlere de değinen Avas, “HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş demir parmaklıklar arkasında. Tüm seçmenler tek adam rejimine son vermek ve barış çabalarını desteklemek için HDP ve Demirtaş'a oy vermeli” şeklinde konuştu.

Etkinliğin yapıldığı alandan geçen Taha Ziyat Aziz, gençlerin yaptıkları etkinliği çok olumlu karşıladığını belirterek şunları kaydetti:

“Türkiye böyle davranmayı ve başka ülkelerin topraklarını işgal etmeyi sürdüremez. Türkiye çok ileri gitti. Dünyanın her tarafındaki insanların Türkiye'ye dur demesi ve boykot etmesi gerekir. Türk halkı da bunun bu şekilde sürmeyeceğini artık anlamalı. Nasıl Güney Afrika'daki ırkçı rejime uygulanan boykot etkili olduysa Erdoğan ve Türk rejimine uygulanacak bir boykot etkili olacaktır.”