St Gallen ve Chur'da gerilla direnişi sahiplenildi

St Gallen’de küresel silah şirketleri ve dünya liderlerinin Davos’ta düzenleyeceği toplantı öncesi protesto eylemi yapıldı. Eyleme katılan Kürdistanlılar, işgal saldırılarına dikkat çekerek, krizlerin esas sorumluları olan silah şirketlerini teşhir etti.

Medya Savunma Alanlarına ve Şengal’e yönelik işgal saldırılarına karşı İsviçre'nin St Gallen ve Chur kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar, gerilla direnişini sahiplendi.

ST GALLEN

Çok uluslu silah şirketleri ve dünya liderleri 22-26 Mayıs tarihleri arasında Davos’ta WEF (Dünya Ekonomi Forumu) toplantısı gerçekleştirecek. WEF öncesi hafta sonu St Gallen’de bir araya gelen silah şirketleri HSG Sempozyumu düzenliyor.

Bu vesileyle St. Gallen’de savaş ve silah karşıtları, bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Eyleme katılan Kürdistanlılar da işgal saldırıları ile bu saldırılarda kullanılan kimyasal silahları teşhir etmek için yürüyüşe katıldı.

Kornhausplatz'ta bir araya gelen her kesimden halklar, sloganlarla yürüyüşe geçti. Kapitalist sistemin silahlanma yarışına karşı sloganların yanı sıra, “Türk ordusu Kürdistan'dan defol", "Yaşasın gerilla direnişi", "Bijî gerîla" sloganlarıyla kent merkezinde yürüyüşlerini sürdüren eylemciler, Markplatz'da bir miting düzenledi.

Burada yapılan konuşmalarda dünyada yaşanan krizlerin asıl sorumlularının bu toplantıyı düzenleyen kapitalist düzenin sahipleri olduklarına dikkat çekildi.  

Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına yapılan açıklamada ise, başta Kürdistan olmak üzere dünyada yaşanan savaş ve sömürünün bu devletlerin bizzat kendileri tarafından yaratıldığına dikkat çekildi. Devamında "Biz de bu devlet ve şirketlerin faşist ve sömürgeci Türk devletiyle ortaklığını teşhir ederek, işgal ve katliam konseptine karşı gerilla direnişini sahiplenmeyi sürdüreceğiz" denildi.

WEF karşıtları tarafından İsviçre'nin birçok merkezinde  22 Mayıs'a kadar eylemsellikler planlanıyor.

CHUR 

Kürdistanlıların İsviçre'deki eylem adreslerinden biri de Chur kentiydi. Bahnhofplatz alanında bir araya gelen Kürdistanlılar burada bir miting düzenledi.

Kürt Toplum Merkezi adına bir konuşma yapan Kureyş Doymaz, süren bu saldırıları asla kabul etmeyeceklerini  söyledi. Doymaz, "Bulunduğumuz her yerde gerilla direnişini sahiplenerek işgalci güçlere cevap olacağız" diye konuştu. 

Almanca bildirilerin okunduğu eylem, uzun süre sloganların atılmasının ardından sonlandırıldı.