Solothurn'da Türk devletinin saldırılarına karşı oturma eylemi

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı İsviçre'de yaşayan Kürdistanlıların eylemleri sürüyor.

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı İsviçre'de yaşayan Kürdistanlıların eylemleri sürüyor.

Eylemler kapsamında Solothurn'da 3 günlük oturma eylemi başlatıldı, eylemsellikler gün boyu İsviçre kentlerinde devam edecek.


CDK-S (İsviçre Demokratik Kürt Toplumu) ve YJK-S (İsviçre Kürt Kadın Hareketi) öncülüğünde seferberlik ruhuyla Kürdistanlılar eylemlerini sürdürerek Türk devletinin katliamcı yüzünü teşhir etmeye devam ediyor.
Yine bu kapsamda Solothurn kentinde bugün sabah saatlerinde açılan çadır etrafında Kürdistanlılar oturma eylemi başlattı. Saat 11.00'de düzenlenen basın açıklamasıyla eylemin startı verilirken eyleme Solothurn Kanton Belediye Başkanı Stefanie Inglond da katılarak Kürtlerle dayanışma içinde olduğunu ifade etti. Oturma eylemi üç gün devam edecek.

HALK GECEDEN BERİ SOKAKLARDA

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik gerçekleştirdiği işgal saldırılarında kimyasal silah kullanması haberi üzerine İsviçre'de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları dün geceden beri sokaklarda. Dün Bern, Basel, Luzern ve Zürih'te gece sokağa çıkan Kürdistanlılar, direnişi büyüteceği mesajı verirken, bugün Solothurn kent merkezinde 3 günlük çadır eylemi başladı. Kent merkezindeki Kreuzacker Meydanı'nda bir araya gelip çadır kuran Kürdistanlıların eylemi 3 gün sürecek.
Yağan yoğun yağmura rağmen eylemciler çadır eylemine başladı. Çadır eylemi saygı duruşuyla başladı. Soluthurn Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Mazlum Kızıldağ, kimyasal silah kullanıldığına yönelik basına yansıyan haberlerin olduğunu ifade ederek bütün Kürtleri ve dostlarını direnişi büyütmeye çağırdı. Eşbaşkan Hülya Gökalp ise "Bugün gerillaya yönelik işgalci devletin saldırıları sürüyor. Bu saldırılar KDP iş birliğiyle yapılıyor. KDP'nin bu ihaneti kabul edilemez. Biz kadınlar olarak bütün halkımızın ve dostlarımızın bu işgale karşı ayağa kalmasını istiyoruz. İşgale karşı seferberlik ruhuyla direceneğiz" dedi.
Daha sonra KCDK-E tarafında hazırlanan bildiri okundu. Eyleme Solothurn Kanton Belediye Başkanı Stefanie Inglond da katıldı. Eylemde kısa bir konuşma yapan Stefanie Inglond, her zaman Kürtlerle dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Eyleme gelen Solothurn Belediye başkanı Stefanie Inglond ile eylemi takip eden Solothurn Zeitung ile Radyo 32 muhabirlerine kimyasal silah kullanıldığına dair hazırlanan dosyalar verildi.

Yine bu akşam Lozan, Cenevre ve St Gallen başta olmak üzere birçok yerde eylem gerçekleşeceği bildirildi.