Solothurn’da 15 Ağustos kutlandı

İsviçre’nin Solothurn Kürt gençleri 15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümünü kutladı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwanên Azad öncülüğünde Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezinde (CDK) yapılan kutlama Agit (Mahsum Korkmaz) şahsında Kürt Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılara yönelik mücadeleyi yükseltme çağrında bulunduğu görüntülü mesajının izlenmesi ardından 15 Ağustos Atılımı’nın öncüsü Korkmaz’ın mücadeledeki yeri ve yaşamından kesitlere ilişkin hazırlanan sinevizyon izlendi.

FEDA İsviçre Temsilcisi’nin konuşması ile devam eden kutlamada, Kürt Özgürlük Hareketi aktivisti Dersim Munzur bir konuşma yaptı.

“36 yıl önce bugün Komutan Agit öncülüğünde Kürt Özgürlük Hareketi yeni bir atılımla mücadeleyi yükseltmiş ve bugün 4 parçada yaşayan Kürtler kendi öz kimliğiyle varlığını kabul ettirmişlerdir” diyen Dersim, şöyle devam etti: “Kürt Özgürlük Hareketi bugün Kürdistan’da ve Türkiye’de dalga dalga yükselen AKP-MHP faşizmi karşısında ezilen halkların tek umudu haline gelmiştir. Kürtler 79’dan beri faşizm eliyle sürgünlere uğramıştır bu anlamıyla mücadelenin bir ayağında Avrupa’da yaşayan halkımız gelmektedir. Bizlere düşen 15 Ağustos direniş ruhunu yükselterek direnişi zafere dönüştürmek olmalıdır.”

Yapılan konuşmaların ardından kutlama “Biji Serok Apo”, “Şehid namırın” sloganlarıyla sona erdi.