Sol Partili vekilden açlık grevi eylemcilerine destek ziyareti

Açlık grevi eylemcileri; Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil’i ziyaret eden Sol Parti’nin Berlin Eyaleti parlamenteri Hakan Taş “Talepleriniz bizim de talebimizdir” diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle devam eden açlık grevi direnişinin Almanya ayağı Berlin’de Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil tarafından sürdürülüyor. Tuzak’ın eylemi 112’inci güne, Xelil’in 99’uncu güne, Kobanê ve Bağdur’un eylemi ise 96’ıncı güne girmiş durumda.

NAV-DEM’in Berlin’deki lokalinde devam eden eyleme toplum değişik kesimlerinden ziyaretler ise sürüyor. Son olarak Berlin Eyalet parlamenteri Hakan eylemcileri ziyaret etti. Almanya’nın muhalefet partilerinden Sol Parti üyesi olan Taş, eylemcilerle bir süre sohbet etti.

TAŞ: TALEBİNİZ BİZİM DE TALEBİMİZ

Taş, açlık grevi eylemcilerinin taleplerinin kendi talepleri olduğunu belirterek devamla şöyle konuştu: “Direniş bizim de direnişimizdir. Ancak maalesef hem Almanya hem de Avrupa’da hükümetlerin bu konuda duyarsızlığı devam ediyor. Zaten bildiğiniz de Türk hükümeti de bütün başvuruları ret ediyor.”

Hükümetlerin sessizliğine rağmen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılacağını bildiren Sol Partili Taş “Sizler direnmeye devam edeceksiniz, bizler de sizin sesiniz olacağız. Her şeyden direnişinizden dolayı hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu direniş sayesinde kısa zamanda tecridin kaldırılacağını umuyorum” diye konuştu.

Açlık grevi eylemcileri ise Taş’a ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, taleplerinin insani bir talep olduğunun altını çizdiler. Eylemciler adına konuşan Ömer Bağdur “İçinde zerre kadar insanlık olan birisi bu eylemlere destek verir. Direnişimizin muhakkak sonuç alacağımıza inanıyoruz, bunun için de herkesin bu direnişe sahip çıkması gerekiyor” çağrısında bulundu.

Bu arada Dersim katliamının 82'nci yılı nedeniyle Türk devletinin Berlin’deki Büyükelçilik binası önünde bir protesto gösterisi düzenlendi. Dersim Özgürlük İnisiyatifi tarafından organize edilen protestoda Türk devletinin katliamları kınanarak, yeni katliamların yaşanmaması için açlık grevi direnişine sahip çıkılması istendi. Gösteriye katılanlar daha sonra toplu olarak açlık grevi eylemcilerini ziyaret etti.