Sarıyıldız, Helsingborg'de seçim çalışmalarını başlattı

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, İsveç'in Helsingborg ilinde bir halk toplantısı yaparak seçim çalışmalarının startını verdi.

AKP-MHP faşist ittifakının durdurulması ve faşizmin kurumsallaşmasının engellenmesinin yolunun HDP'nin parlamentoda güçlü bir şekilde temsil edilmesine bağlı olduğunun altını çizen Sarıyıldız, Şırnak, Cizre ve Nusaybin'lerin yeniden yaşanmaması için tüm Kürdistanlıların örgütlenmelerini sağlamlaştırmaları gerektiğini söyledi.

Sarıyıldız, Türkiye ve Kürdistan'da AKP'nin tekçi, şovenist ve ayrımcı politikalarına büyük bir tepki olduğuna dikkat çektikten sonra, ”Diktatörün sonunu getirmek için hepimize sorumluluk düşüyor. Kapı kapı gezerek seçmenleri sandıklara taşıyalım ve faşist diktatörlüğe dur diyelim” dedi.

İsveç'te HDP'nin büyük bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken yıldız, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına İsveç'te HDP'nin ciddi oranda oy alması için seferber olmaları çağrısı yaptı.

Toplantıda seçim komiteleri oluşturuldu. Seçmenlerin sandığa ulaşmalarını kolaylaştırmak için araç ve otobüs kiralanması kararlaştırıldı.