Sarıyıldız: Erdoğan’dan hesap sormak için kayıtlarımızı yapalım

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Avrupa’daki Kürtlere ve demokratik kesimlere zaman kaybetmeden seçmen kayıtlarını yapma çağrısında bulundu.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için çalışmalara start verildi. Bu amaçla Avrupa’da da kaydı bulunmayan seçmenler için 2 ile 12 Mayıs tarihler arasında kayıtlar yapılıyor. HDP Avrupa’da oluşturduğu komisyonlarla kayıtlı olmayan seçmenlerin kayıt için işlemlerini gerçekleştiriyor. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Avrupa’da yaşayan demokratik kesimlerin seçimlerde oy kullanması için kayıt işlemlerini yapması gerektiğini vurgulayarak, "Erdoğan ve faşizmden hesap sormak için bunu yapmamız lazım" dedi.

ERDOĞAN VE FAŞİZMDEN HESAP SORALIM’

Sarıyıldız, 24 Haziran demokrasi güçleri için tarihi bir fırsat olduğunu belirterek, "Faşist ittifakın lideri Erdoğan’ın panik halinde aldığı erken seçim kararı, bizler için de tarihi bir fırsat doğurmuştur. Çünkü sesimiz çok, öfkemiz büyük. Bunu sandıklara yansıtmamız gerekiyor. O yüzden tüm halkımız özellikle ede Avrupa’daki halkımızın bu süreci güçlü ve bilinçli karşılaması gerekiyor. Erdoğan şahsında faşistleşen sistemin krizi derinleşmiş durumda. Faşizm toplumsal sistem değil, bir hastalıktır. İktidar hastalığıdır. Sürekli kriz büyüten, katliam ve vahşetten medet uman bir sistemdir. Faşizmin daha kirli yüzü ile karşılaşmamak için elimizde tarihi bir fırsat var.

Erdoğan şahsında faşizmi geriletebiliriz. Erdoğan gitmesi durumunda bu bir başlangıç olacak. Bu faşist sistem ya tamamıyla Türkiye’yi bir felakete sokar, ya da aşılır yeni bir başlangıç olur. Türkiye ve Kürdistan’da herkes kültürleri, renkleri ve dilleriyle özgür bir şekilde yaşar. O nedenle bu tarihi bir andır. Değerlendirmek gerekiyor. 40 yıldır direniyoruz, büyük bir bedel ödedik. Bugün bunu zaferle taçlandırabiliriz. Her zamankinden daha çok imkanımız var. Sadece bunu iyi kullanmasını bilelim" diye konuştu.

‘BİR OY ÇOK ŞEY DEĞİŞTİREBİLİR’

Avrupa’daki Kürtlere ve demokratik çevrelere çağrıda bulunan HDP’li vekil Sarıyıldız, şunları belirtti: "Avrupa’da 3 milyon seçmen var. Geçen seçimlerde çok az kişi oy kullanmış. Bunu daha da arttırmak gerekiyor. Çünkü biz seçimlerin kaderini belirleyebiliriz. Geçen seçimlerde 30-40 oy ile vekil kaybettiğimiz ya da kazandığımız iller oldu. Dolayısıyla bir oy bile çok şey değiştirebilir. Yani bir insan oyu ile Erdoğan'ı tarihin çöp tenekesine gönderebilir, bir oy ile vekil seçebilir ve barajı aşabiliriz. O nedenle herkes oy kullanmalı. Kayıtlar 3 günümüz var. Herkesin yine kendi kayıt işlemlerini gözden geçirip, kaydını yapamayanlar yapabilir. Onun için çok acilen kayıt işlemlerimizi kontrol edip, eğer yoksa yapalım. Bunu yapmak zor değil, birkaç saatlik iştir."