Sanatçılar Adalet Nöbeti’ni ziyaret etti: Direnenlerin yanındayız

Katliamın yaşandığı Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ni ziyaret eden sanatçılar Pınar Aydınlar ile Haluk Tolga İlhan, Kürt halkının acılarını paylaşarak, yarınki yılbaşı etkinliğine katılmayacaklarını belirtti.

23 Aralık günü silahlı saldırıya uğrayan ve üç şehit veren Ahmet Kaya Kültür Merkezi’nde ilk günden başlatılan Adalet Nöbeti’ni sanatçılar Pınar Aydınlar ile Haluk Tolga İlhan ziyaret etti.

31 Aralık’ta düzenleyecekleri yılbaşı etkinlikleri için Paris’te bulunduklarını aktaran sanatçılar, ancak Merkez’e yapılan saldırıdan dolayı etkinliğe çıkmayacaklarını belirtti.

Pınar Aydınlar ile Haluk Tolga İlhan, katliama ilişkin şu duyguları paylaştı:

Pınar Aydınlar: Paris’teyiz ve yarın yılbaşı etkinliğimize çıkmıyoruz. Çünkü acılarımız çok taze. Bugün yaşatılan acı, yaşatılan katliam sadece Kürt halkına dönük değil hepimize dönük yapılmış bir katliamdır. Acılarımızı paylaşıyoruz, yüreğimize gömüyoruz. Ama şunu da çok iyi biliyoruz ki, başta Evîn yoldaş olmak üzere “Jin Jiyan Azadî” diyen kadın yoldaşlarımız, canlarımız asla mücadeleden vazgeçmeyecekler. Bir kez daha yitirdiğimiz değerlerimizi anıyorum.

Haluk Tolga İlhan: Paris’teyiz şu anda. Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne yapılan bu kalleşçe saldırı olduğundan dolayı etkinliğe çıkmayı doğru bulmadık. Biz her zaman ezilenlerin, yoksulların, direnenlerin yanındayız. Dolayısıyla bir başka zaman yapacağız.