Saarbrücken ve Rennes’de şehit anması

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Efrîn’deki Çağın Direnişi’nde şehit düşen YPG savaşçısı Şervan Urfa anıldı. Fransa’nın Rennes kentinde ise Mayıs Ayı Şehitleri anısına futbol turnuvası düzenlendi.

Almanya’nın Saarbrücken kentinde 4 Mart 2018’de Efrîn’in Raco ilçesinde şehit düşen YPG savaşçısı Ahmet Kaplan (Şervan Urfa) için anma düzenlendi.

Anmaya Kaplan’ın çok sayıda yakınının yanı sıra çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada Saarland Halk Meclisi Eş Başkanı Dexil Süleyman bir konuşma yaptı. Şehit Şervan Urfa’nın hayatının mücadele ile geçtiğini söyledi. 1997 yılından bu yana nerede direniş varsa oraya gittiğini belirtti.

Şehit Aileleri Komisyonu adına konuşan Ekrem Yavuz ise, “Şehit Şervan Urfa, Kürdistan’ın ne ilk ne de son şehididir. Bize düşen şehitlerin anılarına bağlı kalarak onların uğruna canlarını feda etikleri davalarını daha yükseğe taşımak ve onların yarıda bıraktıkları mücadelelerini sürdürmektir” diye konuştu.

Anmada Şervan Urfa’nın kuzeni Murat Kaplan da bir konuşma yaptı. Şervan Urfa’nın 1996 yılından bu yana mücadele yürüttüğünü söyledi. 1997 yılından bu yana da Kürdistan’da mücadele yürüttüğünü vurgulayan Kaplan, şöyle konuştu: “Şervan’ın Almanya’da oturumu vardı, iyi de bir işi vardı. İsteseydi Almanya’da çok iyi bir hayat kurabilirdi. Ama Şervan Almanya’nın tüm imkanlarını bir tarafa bırakarak, ‘Almanya bana çok soğuk ben buraya alışmadım. Ülkeme gitmek, ülkemin sıcaklığını hissetmek istiyorum’ diyerek yüzünü Kürdistan’a çevirdi. Bundan sonra bize düşen görev ise şehit Şervan Urfa’nın anısına bağlı kalarak mücadeleye daha güçlü katılmaktır.”

Anma mevlit verilmesi ve sinevizyon gösterimi ile sona erdi.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde ise Mayıs Ayı Şehitleri anısına bir futbol turnuvası düzenlendi. Ciwanên Azad’ın organize ettiği turnuvaya 14 takım katıldı. Turnuvada yapılan müsabakalar sonucunda, Karayazıspor 1., Şervan Müslim Spor 2., Engin Sincer takımı da 3. oldu.