Rusya’da tecrit protesto edildi

Rusya Kürt gençlik hareketi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ve Türk devletinin Efrîn işgalini bir eylemle protesto etti.

Rusya Federasyonu’nun Stavrapol kentine bağlı Novoaleksandrovski ilçesinde bir grup genç Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ve işgalci Türk devletinin Efrin işgalini protesto etti.

Rusya Kürt gençlik hareketi tarafından organize edilen eylemde konuşan Barzani Mamedov Öcalan’a uygulanan tecride dikkat çekerek şunları söyledi:

“Önderliğimizden hiçbir şekilde haber alamıyoruz. Şu an dünyanın dört bir yanında olan Kürtler çok kaygılı ve endişelidir. Türk devletinin bu insanlık dışı muamelesi uluslararası güçler tarafından da kabul edilmektedir. Dolayısıyla önderliğimize uygulanan tecritten ve Efrin’e yönelik saldırıdan uluslararası güçleri de sorumlu olarak görüyoruz. Artık bu insanlık dışı muamelenin bir an önce sona ermesi istiyoruz. Rusya’da yaşayan Kürt gençleri olarak Rusya devletinin de Kürt sorununa daha samimi ve inisiyatifli yaklaşmasını istiyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından bir araya gelen gençler “Bijî Serok Apo” ve “Bijî Berxwedana Efrînê” sloganları attıktan sonra dağıldı.