Rusya’da Kürtlerden ‘Şehitler Günü’ anması

Rusya’nın birçok bölgesinde yaşayan Kürtler, Kurdistan özgürlük mücadelesinde şehit düşenleri andı.

Moskova’daki Mala Kurda (Kürt Evi) derneğinde bir araya gelen Kürtler, Kurdistan özgürlük mücadelesinde şehit düşenleri andı.

Toplantıda konuşan Moskova Kürt Meclisi Eşbaşkanı Eka Qulîxan Kürt halkının şehitler sayesinde varlığını koruyabildiği ve şehitlerin açtığı yol sayesinde özgürlüklerine doğru yürüdüklerini vurguladı.

Qulîxan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın önderliğinde başlatılan PKK mücadelesinin şehitler sayesinde Kürt bilincini ve yeniden var olmasını sağlayabildiğini sözlerine ekledi.

Rusya’nın Yeroslavl bölgesinde bağlı Gundê Kurda’da (Kürt Köyü) bulunun Kürt şehitliğini bir grup yurtsever tarafından ziyaret edildi.

Şehitlikte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı gerçekleştirilen 15 Şubat uluslararası komployu kınamak amacıyla 1998’de Rusya Parlamentosu önünde bedenlerini ateşe veren şehid Tayhan (Ahmet Yıldırım) ve şehid Jêhat’ın (Remzi Akkuş) mezarlarına çelenk ve çiçekler bırakıldı.

Anma toplantısının gerçekleştiği diğer bir yer ise Rusya’nın Tambov bölgesine bağlı Miçurinsk kenti oldu.  

Toplantıda bir araya gelen Kürtler, özgürlük mücadelesi şehitlerini anarak, direniş miraslarına bağlılıklarını ifade etti.